22.03.2009   14 kommenttia Kategoria: Pääsiäinen,  Suklaakoristeet

Suklaapajunkissat


pajunkissat5

Suklaalla pursotetuista pajunkissoista saa kauniita koristeita pääsiäispöydän leivonnaisiin. Suklaiset pajunoksat voi tökätä esimerkiksi täytekakun tai muffinssien päälle pursotettuun kermavaahtoon. Miksei pajunkissoista synny myös juustokakulle kaunis koristelu. Keltaisen kiilteen päälle näistä voisi sommitella kauniin ”pajukranssin”. Suklaakoristeet voi tehdä jo hyvissä ajoin pakkaseen valmiiksi.

Katso suklaakoristeohjeesta lisävinkkejä suklaan pursotukseen.

Suklaaoksat

Sulata tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Laita suklaa pursotuspussiin. Tyllan koon voit valita sen mukaan, minkä kokoisia oksia haluat tehdä. Näissä, n. 10 cm:n oksissa, on käytetty 3 mm kokoista tyllaa (4 mm:kin olisi ollut hyvä). Pursota oksat leivinpaperin päälle. Pajunkissoja varten voit pursottaa oksiin sinne tänne pieniä pisteitä. Heiluta lopuksi leivinpaperia – huomaat, että pursotusjälki tasoittuu ja tulee siistimmän näköiseksi, kun suklaa hieman leviää.

pajunkissat1

pajunkissat2

Laita pajunoksat jääkaappiin jähmettymään hetkeksi. Sulata sitten pieni määrä valkosuklaata. Pursotuspussi-tylla-yhdistelmällä saa aina parhaan pursotusjäljen ja -vakauden, mutta valkosuklaan pursotukseen käy pieni, kulmasta auki leikattu minigrip-pussikin. Pursota pienet pallurat kunkin pajunkissan kärkeen. Tarvittaessa voit hieman muotoilla palluraa hammas- tai cocktail-tikun kärjellä.

pajunkissat3 pajunkissat4

Laita valmiit pajunkissat ensin jääkaappiin jähmettymään ja nosta sieltä pakkaseen. Jäiset oksat on helpompi asetella koristeluvaiheessa paikoilleen. Ole silti nopea liikkeissäsi, sillä suklaa alkaa pian sulaa käsiteltäessä!

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
6 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat