03.10.2018   6 kommenttia Kategoria: Täytteet
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Suklaanougat-täyte


Nougat on suosikkimakujeni listalla jaetulla ykkössijalla kinuskin kanssa – niin paljon sitä rakastan. Tässä tarkoitan nimenomaan suklaanougat’ta, jota löytyy konvehteina ja suklaapatukkana. Valitettavasti Suomesta ei saa isompia, leivontaan sopivia pakkauskokoja ja siksi nougat’n käyttö on jäänyt minulla vähäiseksi. Nyt kuitenkin keksin ratkaisun asiaan. Käytin osassa täytettä levyinä myytävää hasselpähkinäsuklaata, joka sulatettuna maistuu lähes samalta kuin nougat. Tämä laski kustannuksia. Näin syntyi aivan ihanan makuinen täyte!

Täyte on mitoitettu täytekakun (halkaisija 24 cm) kahteen väliin.

Ainekset:
4 dl vispikermaa
300 g vaniljan makuista jälkiruokarahkaa
2 levyä (à 100 g) hasselpähkinäsuklaata (Pirkka)
4 kpl (à 43 g) Maraboun Dubbel Nougat -patukoita


Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon jälkiruokarahka. Sulata hasselpähkinäsuklaa ja nougat mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita ohuena nauhana vatkaimella rauhallisesti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Levitä pohjan päälle, täytekakun kahteen väliin. Täytteen voi myös pursottaa. Jos se on heti valmistamisen jälkeen liian löysää, anna seistä pieni hetki jääkaapissa.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
8 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan kaupan loka-arvonta

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat