24.11.2014   166 kommenttia Kategoria: Joulu,  Konvehdit ja makeiset,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton

Suklaanougat-konvehdit


suklaanougat-konvehdit

Mainitsin hiljattain kiinnostuksestani ja ihastuksestani nougat-makeisiin, joita löytyy eri ”olomuodoissa”. Tänä jouluna päätin toden teolla perehtyä näihin erilaisiin nougat-versioihin ja niiden valmistamiseen kotikeittiössä. Lumilyhtykakun yhteydessä kokeilin kovaa, nekkumaista nougat’ta ja nyt otin työn alle vaahtomaisen nougat’n. Tämä ns. ranskalainen nougat on tyypillisesti vaaleaa ja sisältää pähkinöitä ja/tai manteleita. Tällä kertaa tein siitä suklaan makuista, sillä tavoittelin konvehdeille Mars-patukan kaltaista rakennetta ja makumaailmaa.

Mikä joulumakeinen on sinun suurin suosikkisi? Vastaa jättämällä kommentti tähän reseptiin. Kaikkien kommentoijien kesken arvontaan tuotepaketti, jota voi hyödyntää vaikkapa omien joulumakeisten valmistamisessa. Paketti sisältää glukoosisiirapin, muscovadosokerin ja vaniljasokerin. HUOM! Arvonta suoritettu ja palkinnon voitti Taizi!

Vinkit:

  • Käytä digitaalista paistomittaria. Helppokäyttöisin malli on sellainen, jossa mittaria ja anturia yhdistää pitkä johto. Tällaisia mittareita saa isoista ruokakaupoista ja kodintarvikeliikkeistä.
  • Nougat on rakenteeltaan tahmaista, joten konvehdit takertuvat herkästi tarjoiluastiaan. Astian pinta kannattaakin suojata leivinpaperilla, josta konvehdit irtoavat helpommin.
  • Kuvassa suklaakonvehdit on leikattu ”minipatukan” kokoisiksi, jolloin niitä tuli noin 20 kappaletta. Pienemmiksi konvehdiksi paloiteltuna lukumäärä on tuplasti enemmän.

20 – 40 kappaletta

Toffee-nougatkonvehdit

Suklaanougat:
2 valkuaista
2 ½ dl glukoosisiirappia
3 ½ dl sokeria
1 ¼ dl vettä
130 g maitosuklaata

Toffeekerros:
1 ½ dl kuohukermaa
½ dl glukoosisiirappia
1 dl fariinisokeria
50 g voita

Pinta:
200 g maitosuklaata
½ dl kuohukermaa


Vuoraa neliskanttinen, reunallinen uunivuoka (n. 17 x 25 cm) leivinpaperilla. Erottele valkuaiset valmiiksi kulhoon.

Mittaa kattilaan glukoosisiirappi, sokeri ja vesi. Keitä, kunnes seoksen lämpötila on 150 astetta. Sulata seoksen kiehuessa maitosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Aloita valkuaisten vaahdotus noin 140 asteen kohdalla.

suklaanougat-konvehdit-vaihe suklaanougat-konvehdit-vaihe-2

Valuta sokeriseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten valkuaisvaahdon joukkoon. Lisää tämän jälkeen maitosuklaa. Jatka vaahdottamista, kunnes seos muuttuu paksummaksi ja jäähtyy. (Itselläni noin 10 minuutin jälkeen vaahto alkoi olla niin jämäkkää, että vatkaaminen oli lopettava. Tarvittaessa voit jatkaa vielä 5 minuuttia pidempään.)

suklaanougat-konvehdit-vaihe-3 suklaanougat-konvehdit-vaihe-4

Kaada nougat-vaahto vuokaan heti, kun olet lopettanut vatkaamisen. Seos jähmettyy nopeasti, joten voit siirtyä suoraan kinuskin keittämiseen.

suklaanougat-konvehdit-vaihe-5

Mittaa kattilaan kuohukerma, glukoosisiirappi ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes kinuski sakenee. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.

suklaanougat-konvehdit-vaihe-6

Kaada kinuski suklaanougat’n päälle. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta kinuski jähmettyy.

suklaanougat-konvehdit-vaihe-7 suklaanougat-konvehdit-vaihe-8

Sulata pintakerroksen maitosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Mittaa kerma kattilaan ja lämmitä hetken aikaa – ei kuitenkaan kiehuvaksi. Lisää joukkoon maitosuklaasula ja sekoita reippaasti. Tarvittaessa voit laittaa kattilan takaisin liedelle miedolle lämmölle ja jatkaa sekoittelua, kunnes seos on tasaista.

Kaada vuokaan ja levitä kinuskikerroksen päälle. Voit jättää suklaakuorrutteen tasaiseksi tai tehdä siihen kuviota lastan avulla.

suklaanougat-konvehdit-vaihe-9 suklaanougat-konvehdit-vaihe-10

Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia. Leikkaa levy sopiviksi annospaloiksi. Säilytä jääkaapissa leivinpaperin päällä.

suklaanougat-konvehdit-vaihe-11

Yhteistyössä Suomen Sokeri


blogirinki_logo

Lisätietoa:

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
4 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan talviarvontaVuoden ensimmäinen arvonta käynnissä! Viileää talviteemaa voi luoda esimerkiksi lumihiutalemuoteilla ja talvisilla minimuffinssivuoilla. Lisäksi paketissa pieni söpöläinen: vaaleanpunainen retro-irtopohjavuoka.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat