17.10.2016   9 kommenttia Kategoria: Halloween,  Leivokset,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Suklaamoussella täytetyt haamuleivokset


haamuleivokset

haamuleivokset-2

Lehtitaikina lukeutuu niihin tapauksiin, joita on vaikeaa saada kotikonstein onnistumaan valmistaikinan veroisena. Juuri lehtevyys on se ominaisuus, jota halusin tässä reseptissä hyödyntää. Ideani oli valmistaa lehtitaikinasta hieman tuulihattujen tapaisia leivoksia. Vertaus tuulihattuihin tulee siitä, että tässäkin leivokset täytetään vasta paiston jälkeen ja halutessaan täytteen saa piiloon kuoren alle. Neutraalin makuinen taikina mahdollistaa niin makean kuin suolaisen täytteen.

Amerikassa, jossa erilaiset puolivalmiit leivontatuotteet ovat yleisiä, vastaavia lehtitaikinakuoria myydään paistovalmiina. Kuoria voi kuitenkin valmistaa itsekin, kunhan omistaa kaksi erikokoista ympyrämuottia. Lehtitaikinakupit voi paistaa ja kaivertaa valmiiksi edellisenä päivänä ja täyttää tarjoilupäivänä mielensä mukaan. Olisi tosi kiva kuulla, miten te keksitte näitä kuoria hyödyntää. Lisätkää Kinuskigalleria-välilehdeltä kuvia ideoistanne!

35 kappaletta

Lehtitaikina-kupit:
Myllyn Paras esikaulittu lehtitaikinalevy (600 g)
1 muna

Suklaamousse:
180 g tummaa suklaata
2 ½ dl vispikermaa

Kermavaahtohaamut:
1 ½ dl vispikermaa
1 tl sokeria
½ tl vaniljasokeria
(1 rkl vaniljakreemijauhetta)
koristerakeita


Kauli sulatettu lehtitaikina isoksi levyksi. Huomaa, että liian paksuksi jätetystä levystä paistuu niin korkeita ”torneja”, että ne kallistuvat uunissa. Levyn tulee siis olla niin ohut, että saat jämäpalat yhdistellen taikinasta yhteensä noin 70 ympyrää.

haamuleivokset-vaihe

Ota levystä ympyröitä (halkaisija 6 cm) muotilla tai nurinpäin käännetyllä lasilla. Laita puolet ympyröistä pellille leivinpaperin päälle. Voitele pinta munalla.

haamuleivokset-vaihe-13 haamuleivokset-vaihe-4

Leikkaa jäljellä olevien ympyröiden keskelle pienemmällä muotilla (4 cm) toinen ympyrä. Varmista, että pieni ympyrä leikkautuu kunnolla irti, mutta jätä se isomman ympyrän sisälle. Nosta pellillä olevien ympyröiden päälle. Pikkuympyrä jätetään paiston ajaksi paikoilleen ja poistetaan vasta sen jälkeen. Voitele pinta kevyesti munalla.

haamuleivokset-vaihe-3 haamuleivokset-vaihe-5

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa veitsenkärjellä auttaen pienempi ympyrä pois. Tyhjennä sisus ja/tai painele se kupin pohjaa vasten, jotta saat tilaa täytteelle.

haamuleivokset-vaihe-6 haamuleivokset-vaihe-7

Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) välillä sekoitellen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaasula.

haamuleivokset-vaihe-8

Täytä lehtitaikinakupit suklaamoussella lusikan avulla tai pursottaen.

haamuleivokset-vaihe-9 haamuleivokset-vaihe-10

Mittaa kulhoon vispikerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Halutessasi voit siivilöidä vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauheen, joka auttaa pursotusta pysymään paremmin muodossaan. Varo vatkaamasta kermaa liian paksuksi vaahdoksi. Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on iso, pyöreä tylla. Tyllan avulla saat tasaisemman pursotusjäljen, mutta voit käyttää myös pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat aukon.

Pursota kermavaahdosta haamuja suklaatäytteen päälle. Laita suklaarakeet silmiksi joko sormenpäillä tai pinseteillä asettaen.

haamuleivokset-vaihe-11 haamuleivokset-vaihe-12

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan maaliskuun arvontaMaaliskuun arvonnassa palkintona Bonne Maman -merkkisiä marmeladeja ja tahnoja sekä Städterin irtopohjavuoka. Osallistu kertomalla minulle, mikä leivonnan raaka-aine olisit ja perustele vastauksesi. :)

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat