05.04.2019   2 kommenttia Kategoria: Pääsiäinen,  Täytekakut,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Suklaamosaiikkikakku


Kaupallinen yhteistyö Valion kanssa.

Pääsiäisen ehdoton herkku on suklaamunat. Ne innostivat minut kehittelemään tämän koristelun, jossa kakun pinta peitetään kauttaaltaan rikotuilla suklaamunilla. Lopputulos muistuttaa mosaiikkia, jossa epäsymmetriset palat sovitetaan toisiinsa yksi kerrallaan ja lopputulos on kauniin yhtenäinen. Helppoa ja maistuvaa!

Valion uutuusrahkan herkullinen maku on lakka. Lakka on jättänyt minuun pysyvän makumuiston lapsuudesta, sillä äidin tekemää lakkahilloa nautittiin vaniljajäätelön kera viikonlopun jälkiruokana. Näin opin rakastamaan sen makua. Lakkaa tulee hintansa puolesta käytettyä leivonnassa melko harvoin, kun ei lakan poimimiseenkaan ole mahdollisuutta. Onneksi lakan mausta saa nyt nauttia rahkassa, jota pystyy monipuolisesti hyödyntämään leivonnaisissa, kuten täytteissä. Se sopii erinomaisesti myös pääsiäispöytään.

Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta

Kostutus:
2 dl Valio rasvatonta maitoa

Täyte:
2 ½ liivatelehteä
2 dl Valio Eila kuohukermaa
1 rkl sokeria
600 g Valio maustettua rahkaa, lakka
(oranssia ja keltaista elintarvikeväriä)
2 rkl vettä

Kuorrute:
200 g Valio maustettua rahkaa, lakka
75 g pehmeää Valio voita
1 dl tomusokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta
(oranssia ja keltaista elintarvikeväriä)

Pinnalle:
5 suklaamunaa


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Paistaa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Irrota leivinpaperi pohjasta. Anna jäähtyä.

Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (tilavuus max 2 l) tuorekelmulla. Leikkaa levypohjasta paloja ja vuoraa niillä kulhon sisäpinta. Leikkaa pohjasta myös kaksi ympyrää, joista toinen tulee kakkua kootessa täytekerrosten keskelle ja toinen päälle. Ympyrät voivat muodostua useammasta palasta.

Kostuta pohja maidolla. Kulhon pohjalla olevaa osaa ei tarvitse juuri kostuttaa, sillä kostuke valuu sinne itsestään.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kuohukerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa rahkan joukkoon väriä, jotta saat keltaisenoranssin sävyn (väri vaalenee hieman, kun yhdistät sen kermavaahdon joukkoon). Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Lisää liivatevesi rahkan joukkoon ja yhdistä sitten kermavaahdon kanssa.

Kaada täytettä kulhon puoliväliin saakka. Laita päälle pienempi pohjaympyrä ja kostuta maidolla. Kaada kulhoon loput täytteestä ja peitä isommalla pohjaympyrällä. Kostuta. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään ainakin 3 tunniksi tai seuraavaan päivään.

Kumoa tarjoilulautaselle ja poista kelmu.

Ota kuorrutteen rahka ja voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistamista, jotta voi pehmenee. Voin ja rahkan on oltava tasalämpöisiä vatkatessa. Sekoita rahka ja voi vatkaimella. Lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljakreemijauhe. Lisää halutessasi joukkoon elintarvikeväriä. Levitä kuorrute kakun pinnalle. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa.

Riko suklaamunat eri kokoisiksi paloiksi. Peitä kakun pinta kuorenpalasilla.

Yhteistyössä Valio


VALIO_logo_RGB53mm_12997_16

Valmistusaika: 5 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
24 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Toivepuodin syysarvonta



Syysarvonnan palkintoina on Premium kaakaota, toffeearomia, vaniljatahnaa ja kettupillejä.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat