suklaamassa

Suklaamassan kehittelin ensimmäistä kirjaa tehdessäni, koska halusin suklaisen kuorrutteen vaihtoehdoksi sokerimassalle ja marsipaanille. Suklaakuorrute on herkullinen, joskin myös melko makea massa, jonka työstäminen ei juuri eroa muista kaulittavista kuorrutteista. Se on hieman sokerimassaa tahmaisempaa, joten tomusokeria kannattaa käyttää reilusti. Näin massa ei tartu alustaan, kaulimeen tai käsiin.

Sama resepti toimii kaikilla suklaalaaduilla. Myös maustettuja suklaita, kuten sitruunan makuista valkosuklaata, voi käyttää. Tummasta suklaasta tehty massa on hieman muita jäykempää, joten sen voi antaa seistä hetken aikaa huoneenlämmössä ennen kaulimista. Yksi annos riittää vähän reilummankin kokoiseen kakkuun.

Ainekset:
200 g valkoista, tummaa tai maitosuklaata
2 dl vaaleaa siirappia
4 dl tomusokeria


Valmista suklaamassa mielellään edellisenä päivänä, jotta se ehtii jähmettyä.

Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (noin 250 W). Mittaa siirappi kattilaan. Lämmitä liedellä sen verran, että siirappi muuttuu juoksevammaksi. Älä kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä.

Lisää suklaasula ja tomusokeri kattilaan. Nosta kattila takaisin liedelle miedolle lämmölle ja sekoittele, kunnes seos on tasaista.

suklaamassa-vaihe suklaamassa-vaihe-2

Vuoraa pieni kulho leivinpaperilla ja kaada suklaamassa siihen. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Käytä kakun kuorrutteena sokerimassan ja marsipaanin tapaan.

suklaamassa-vaihe-3 suklaamassa-vaihe-4