Tällaisia suklaamakeisia on näkynyt viime aikoina kahviloiden ja lahjatavaraliikkeiden valikoimissa ja minä sain niistä idean omatekoisten joulumakeisten askartelemiseen. Päänvaivaa aiheutti kuitenkin se, miten lusikan saa pysymään pystyssä, kunnes suklaa on jähmettynyt? Sen kummempia viritelmiä ei onneksi tarvinnut ruveta jääkaappiin kyhäilemään, kun lusikan painaminen osittain jähmettyneeseen suklaaseen osoittautui toimivaksi ajatukseksi.

Mikä suklaalusikoiden tarkoitus sitten on? No, ne voi toki napostella sellaisinaan, herkullisina suklaatikkareina. Toinenkin ajatus on takana, nimittäin lämpimän suklaajuoman valmistaminen tästä ihanasta kimpaleesta. Suklaa sulatetaan kuumaan maitoon ja nautitaan luksus-kaakaon tapaan. Myös maito- tai valkosuklaa ovat mahdollisia raaka-aineita, mutta niiden kanssa maitoa kannattaa käyttää enemmän, jotta juomasta ei tule liian makeaa. Koristelussa voi käyttää maltillisesti myös nonparelleja tai värisokeria, kunhan ne eivät häiritse juoman nauttimista.

Suklaan keskellä käy vallan hyvin myös kertakäyttöinen lusikka tai tikku, mutta minusta lahjaan on kiva sisällyttää jotain pysyvää. Lusikka voi olla jouluteemainen tai muuten lahjan saajan makuun sopiva. Antiikin ystävänä minä ilahtuisin vanhasta hopealusikasta. Myös muki suklaajuoman nautiskelua varten voisi olla luonteva lisä lahjaan.

Soma lahja antaa – ja saada! 🧡