03.10.2017   17 kommenttia Kategoria: Pullat, munkit ja donitsit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Suklaakeksipuustit


Leivontalistallani on jo pitkään keikkunut ajatus pehmeiden suklaakeksien ja pullataikinan fuusiosta. Kansallisen korvapuustipäivän tiimoilta oli vihdoin sopiva kimmoke testata tuota ideaa. Valitsin keksiksi brownie-tyylisen taikinan, jolla syntyi paksu ja pehmeä täyte. Ihana uusi herkku pullan ystävälle! Jos haluat pullaan korvapuustimaisen lisämaun, voit lisätä keksitaikinaan reilusti (2 rkl) kanelia.

22 kappaletta (isoja)

Taikina:
100 g voita
2 ½ dl täysmaitoa
25 g hiivaa
¾ dl sokeria
1 rkl kardemummaa
½ rkl vaniljasokeria
¾ tl suolaa
1 pieni muna
n. 8 dl vehnäjauhoja

Täyte:
200 g voita
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3 dl fariinisokeria
2 munaa
200 g rouhittua suklaata (esim. puolet maitosuklaata ja tummaa suklaata)
1 dl kookoshiutaleita
n. 2 rkl lämmintä maitoa

Pinnalle:
1 muna


Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.

Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, vaniljasokeri, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten. Lisää voisula, kun jauhoja on jäljellä pari desilitraa. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä.

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Valmista sillä välin täyte. Sulata voi kattilassa. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää voisulaan fariinisokeri ja sitten munat hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon jauhoseos, suklaarouhe ja kookoshiutaleet. Juuri ennen täyttämistä voit lisätä joukkoon tilkan lämmintä maitoa, jotta seos muuttuu helpommin levitettäväksi.

Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen levyksi. Levitä päälle täyte. Kääri rullalle ja leikkaa rullasta 2-3 cm paksuja paloja.

Laita pullat pellille leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja anna kohota vielä 20-30 minuuttia. Voitele pinta munalla.

Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
Ei vielä tassutuksia
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin kesäarvonta



Nordic Waren kullanhohtoinen Jubilee Loaf -vuoka edustaa uusinta muotoilua ja on yksi Kinuskikissan Toivepuodin tähtituotteista. Osallistu Toivepuodin kesäarvontaan ja voit voittaa vuoan itsellesi.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat