Kuivakakkuja teen äärimmäisen harvoin, mutta tässä yksi mieluisa poikkeus. Kiitän ohjeesta Lauraa, joka tutustutti minut tähän herkkuun lukioaikoina. 🙂 Ohjehan on lopulta hyvin yksinkertainen, mutta ehkä siinä sen salaisuus. Koostumus on pehmeä eikä kakku kaipaa kuorrutteita. Olen useasti leiponut tätä, kun olen halunnut pelata tarjoilun kanssa varman päälle. ”Pakko ottaa toinenkin pala” tai ”syntisen hyvää”, ovat innokkaimmat ylistäneet.

Taikina:
80 g tummaa suklaata
175 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl kermaa

Koristelu:
ruskalehdet ja tomusokeri


Rouhi suklaa esim. leipäveitsellä tai tehosekoittimessa. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaimella sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä vuorotellen kerman kanssa. Sekoita joukkoon lopuksi suklaarouhe.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus 1 ½ l). Paista 175 asteessa 40-50 min. Suojaa foliolla, kun pinta on saanut hieman väriä. Huom: testaa kakun kypsyys esimerkiksi cocktail-tikulla. Joillakin paistoaika on ollut pidempikin.

Anna kakun jäähtyä hetken aikaa vuoassa ennen kumoamista.