26.01.2008   35 kommenttia Kategoria: Täytekakut

Kun suklaa puhkesi kukkaan


suklaa kukassa1suklaa kukassa2suklaa kukassa3suklaa kukassa4

Tässä kakussa pääsin testaamaan tukusta ostettuja IsoMitta-pähkinävaahtoaineksia. Pähkinävaahto täytti odotukset täydellisesti. Aivan ihanan sisuksen niistä sai täytekakkuun.

Opiskelin taas lisää suklaakuorrutteen valmistuksesta ja nyt olen hippusen viisaampi siinä suhteessa. Varoin nimittäin laittamasta suklaapaloja liian kuumaan kermaan, eikä paakkuuntumista tapahtunut juuri lainkaan. Kinuskikissa 9.2.09: suklaakuorrutteen ohjetta on nyt muutettu.

Testasin tässä kakussa muitakin uusia juttuja. Käytössäni oli ensimmäistä kertaa Städterin 14 mm tähtitylla (sama kuin Wiltonin 1M). Sillä sai hienoa pursotusta aikaiseksi, joskin tylla oli tällaiseen pienempään kakkuun vähän liian iso. Halusin pursotuksiin eri sävyjä (marmorointia), joten lusikoin pursotuspussiin sekaisin kolmen väristä vaahtoa: valkoista ja kahta eri vaaleanpunaisen sävyä. Sävyerot olisivat voineet tulla paremminkin esiin. Ensi kerralla jätänkin tuon "välisävyn" pois, koska kaksi vaahtoa sekoittuu joka tapauksessa pursotuksessa hieman toisiinsa.

Pähkinä-suklaakakku

Vuoka: halkaisija 18 cm

Pohja:
3 munan tumma sokerikakkupohja, johon lisäsin ennen vuokaan laittamista 100 g tummaa suklaarouhetta

Täyte:
3 liivatetta
2 dl kermaa
1 ¼ dl IsoMitta-pähkinävaahtoaineksia
2 dl kevytmaitoa
2 rkl vettä

Kostutus:
1 ¼ dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Koristelu:
suklaakuorrute
kermapursotukset
kermaruusut
suklaarullat


Valmista tumma sokerikakkupohja ohjeen mukaan, mutta lisää taikinaan lopuksi 100 g suklaarouhetta. Paista irtopohjavuoassa ja anna jäähtyä. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja nosta sen päälle yksi pohjalevy. Valmista kostuke maidosta ja vaniljasokerista ja sivele sitä pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Valmista pähkinävaahto sekoittamalla jauhe ja maito keskenään ja vatkaamalla seosta, kunnes se on kuohkeaa vaahtoa. Lisää joukkoon kermavaahto. Sulata liivatteet kiehuvaan veteen ja sekoita täytteeseen.

Kaada puolet täytteestä vuokaan ja nosta päälle toinen pohjalevy. Kostuta. Kaada loput täytteestä pohjan päälle ja laita viimeinen pohjalevy kanneksi. Kostuta ja nosta jääkaappiin hyytymään. Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä.

Koristele suklaakuorrutteella, kermavaahtopursotuksilla, kermaruusuilla ja suklaarullilla. Linkit ohjeisiin löydät ylempää reseptin yhteydestä.

suklaa_kukassa_vaihe1.JPG suklaa_kukassa_vaihe2.JPG

suklaa_kukassa_vaihe3.JPG suklaa_kukassa_vaihe4.JPG

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat