Kiepauta taikina kierteelle ja tarjoa tikun päässä!
Huimaavan hyvää! 😋
13.4.2015
leivinpaperi
kaulin
pussinsulkija
leivinpaperi
kaulin
pussinsulkija
TAIKINA. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuainen.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan.
Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan. Värjää toinen puolikas punaiseksi sekoittamalla joukkoon pastaväriä.
Kääri taikinapalat kelmuun ja nosta jääkaappiin noin tunniksi.
Ripottele leivinpaperille jauhoja. Kauli ensimmäinen taikinapala ohueksi levyksi (27 x 23 cm). Ripottele jauhoja kaulimisen aikana, jos taikina tarttuu kaulimeen.
Kauli toinen pala samalla tavalla.
Ravistele ylimääräiset jauhot leivinpaperin päältä ja pyyhi myös taikinalevyn pinta jauhoista, jotta se tarttuu paremmin kiinni.
Kumoa toinen levy toisen päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi rauhallisesti vetämällä. Tasaa pitkät sivut veitsellä.
Kieritä tasatusta reunasta alkaen rullaksi. Nosta rulla pakastimeen tunniksi.
Leikkaa rullasta muutaman millin paksuisia viipaleita. Nosta pellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia.
Anna keksien jäähtyä.
TÄYTE. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W).
Notkista tuorejuusto vatkaimella ja sekoita joukkoon suklaasula. Laita täyte pursotuspussiin.
Pursota täytettä keksin päälle ja paina päälle tikkaritikku. Laita kanneksi toinen keksi.
Anna jähmettyä jääkaapissa, jotta tikku kiinnittyy täytteeseen.
Peninaj: Minä muistan myös näitä tehneenä, että oma taikinani oli melko halkeilevaista, mutta selvisin hommasta ja lopussa kiitos seisoo eli pipareista tuli tosi hyvät pakkasen ja uunin jälkeen. 🙂
Eli olenko minäkin tehnyt saman virheen kuin sinä mene tiedä, mutta halusin vain lähettää kannustuksen sanan että onnistuivat silti ja hyviä oli!
Laitathan kuvaa galleriaan kun valmiiksi saat! 🙂
Joo tein kyllä 🙂 voita ja sokeriiki vatkasin mielestäni tarpeeks, mut ehkä ei sit ollu riittävän hyvä 😮 kyllä niist kaksvärisii tuli mut aika kiemurainen ”spiraali” :’D yritän uudestaan huomenna!
Peninaj: no hitsi, ei sen tuolla tavalla pipariksi olisi pitänyt mennä. Teitkö täysin ohjeen mukaan vai löytyisikö tekovaiheesta jokin poikkeama, joka voisi selittää eroavaisuuden?
Piparit taitaa mennä kyllä ihan pipariksi 😀 taikina halkeili kauheasti jo kauliessa, ja vielä pahemmin kun rullasin sitä. :/ en tiedä miten halkeilua olis voinu estää. Ehkä taikina jo epäonnistui tai jotain.. nyt meni rulla pakkaseen, niin katsotaan tuleeko niistä mitään.
PaulaL: hienoa että täyte onnistui. Taikinan kanssa on omat niksinsä. Kerro toki tarkemmin, jos haluat vastaisuuden varalle vinkkiä.
Täyte toimi:) mutta kyllä voin sanoa että muuten on ollut itslleni yksi haastavimmista jutuista tuo taikina ja rullaaminen 8) jotain valmista tuli,muttei kyllä ihan kubanmukaisia.
Kiitos! Kokeilen noin;)
PaulaL: siinä tapauksessa voisit korvata valkosuklaan maidottomalla suklaalla ja tuorejuuston vaikka hedelmäsoseella (Piltti ym.).
No mutta hei jos käytän maidotonta suklaata niin tarviiko se kaverikseen jotain täytteeseen? Nim. Maito se pahempi paha kuin suklaa;)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Minäkin ihailin taannoin spiraalikeksejäsi, mari-johanna. Nyt katsoin niitä tuosta kinuskigallerian kuvasta ja tosi hyvän näköisiä ovat. Tällainen murotaikinan tyyppinen taikina on usein vähän hankalampi leivottava, murenemaan taipuvainnen. Mutta maku sitten herkullinen.
Peninaj: Tsemppiä! 🙂