Spelttijauhoista valmistettu rahka-voitaikina kietoo sisäänsä lohitäytteen. Spelttijauhot on tehty jalostamattomasta ”alkuvehnästä”, joka sisältää runsaasti kuitua ja proteiinia. Rullat voi tehdä jääkaappiin valmiiksi edellisenä päivänä ja paistaa ennen tarjoilua.
Ostin vähän aikaa sitten paketillisen spelttijauhoja kokeilumielessä ja leipää niistä tulikin jo tehtyä. Kokemus oli sen verran hyvä, että nyt ajattelin kokeilla näitä, kun rahkavoitaikinasta muutenkin pidän.
Tuli maistuvia rullia! Spelttijauhot tuo sellaisen aromikkaan ja täyteläisen maun taikinaan. Sopii mielestäni tosi hyvin juuri tällaisiin suolaisiin juttuihin ainakin. Nämä lohirullat olisivat varmasti kivoja ja herkullisia pikkusuolaisia tarjottavia esim. juhliin. Ja nopeita valmistaa.
Piparjuuritahnaa minulla ei ollut, mutta rouhaisin mausteeksi mustapippuria. Lohta käytin 300 g ja sopivalta tuntui sekin, vaikka ohjeessa annettua määrää vähemmän olikin.
Kiva ohje, kiitti! 🙂