speltti-lohirullat

Spelttijauhoista valmistettu rahka-voitaikina kietoo sisäänsä lohitäytteen. Spelttijauhot on tehty jalostamattomasta ”alkuvehnästä”, joka sisältää runsaasti kuitua ja proteiinia. Rullat voi tehdä jääkaappiin valmiiksi edellisenä päivänä ja paistaa ennen tarjoilua.

 

Taikina:
rahka-voitaikina spelttijauhoista

Täyte:
200 g ruohosipulituorejuustoa
2 tl piparjuuritahnaa
400 g kylmäsavulohta
2 dl hienonnettua tilliä


Valmista taikina rahka-voitaikinaohjeen mukaan, mutta korvaa vehnäjauhot spelttijauhoilla.

Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen 25 x 60 cm kokoiseksi levyksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon piparjuuritahna ja levitä seos taikinalevyn päälle. Lisää hienonnettu kylmäsavulohi ja tilli. Kieritä levy rullaksi ja nipistä saumakohta huolellisesti umpeen. Leikkaa parin sentin paksuisiksi paloiksi.

Laita rullat pellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 20 minuuttia. Suojaa pinta leivinpaperilla, kun se on saanut kevyesti väriä.