28.03.2018   14 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kevyet herkut,  Konvehdit ja makeiset,  Raakaleivonnaiset
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Sokeriton smoothiesuklaa


Innostuin kokeilemaan terveellisempiä makeisia löydettyäni kaupasta Puhdistamon smoothiejauheita. Tykästyin näihin, sillä yhteen pakkaukseen on koottu monipuolinen superfood-cocktail, jolla voi rikastuttaa muutakin kuin smoothieta: vaikka suklaamakeisia! Keltaisessa jauheessa on mm. tyrniä, ruusunmarjaa, porkkanaa ja kurkumaa; vihreässä vehnänorasta, spirulinaa, lehtikaalta ja hamppua; suklaan värisessä raakakaakaota, riisiproteiinia, carob-jauhetta ja macaa. Näistä makeiset saavat myös hehkuvan värinsä.

Kun suklaan temperoi, se säilyttää muotonsa myös huoneenlämmössä, eikä sula käsiin. Minä tosin tykkään syödä näitä jääkaappikylminä. Tällöin kotikäytössä temperointi ei ole tarpeellista.

n. 20 kappaletta

Ainekset:
150 g kaakaovoita
1 dl karppisokeria
¾ dl (laktoositonta) maitojauhetta
2 rkl Puhdistamon smoothiejauhetta (energiasmoothie, vihersmoothie tai suklaasmoothie)
1 tl vaniljauutetta
keltaisiin 2 sitruunan, vihreisiin 1 ½ limen kuoriraaste


Sulata kaakaovoi kuumassa vesihauteessa (hanasta laskettu kuuma vesikin riittää sulattamiseen, tarvittaessa sekaan voi laittaa kiehuvaa vettä). Raakasuklaan oppeihin kuuluu, ettei aineksia lämmitä yli 42-asteiseksi. Vesihauteessa sulattaminen onkin tässä mielessä turvallista, sillä kaakaovoin sulamispiste on noin 35 astetta. Lisää juoksevan kaakaovoin joukkoon loput ainekset.

Suorita seuraavaksi temperointi. Jäähdytä suklaamassa kylmässä vesihauteessa 27-asteiseksi. Lämmitä uudelleen 32-asteiseksi. Tarvittaessa odota ja sekoittele hetki, jos kaakaovoi kelluu pinnalla. Jäähtyessä rakenne tasoittuu. (Suklaamassa on tässä vaiheessa väriltään tummaa, mutta myöhemmin jähmettymisen aikana sävy vaalenee.)

Lusikoi suklaamassa silikonisiin jääpala- tai suklaamuotteihin. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Irrota tämän jälkeen muoteista. Säilytä suklaa viileässä.

Valmistusaika: 30 min

Vaikeusaste: Helppo

Avainsanat:
Terveelliset herkut

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
4 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat