23.9.2009
POHJA. Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja sokeri. Nypi sekaisin voin kanssa.
Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Levitä taikina ohueksi pinnaksi voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja 1 cm matkalta reunoille.
TÄYTE. Sekoita puolukat, perunajauhot ja sokeri keskenään. Levitä marjaseos pohjan päälle.
Paista 250 asteessa 20 – 25 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun reunat ovat saaneet hieman väriä.
Anna jäähtyä jonkin aikaa ennen sokerihuurruttamista.
SOKERIHUURRE. Mittaa voi ja sokeri kattilaan.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes seos karamellisoituu eli sokerista ja voista muodostuu vaihekuvan kaltainen tasaisena kupliva seos.
Älä keitä niin kauan, että voi alkaa muuttua vaaleanruskeaksi.
Anna lämmön tasaantua ja lusikoi sitten piiraan päälle.
Äsken tuli piirakka valmiiksi ja on kyllä hyvää! Sokerihuurre kompensoi kyllä hyvin tuota puolukan kirpeyttä 🙂 Huurrekkin onnistui ensimmäisellä kerralla oikein hyvin!
Olga: hyvä huomio! Voi myös olla, että aidolla voilla onnistuu varmemmin kuin tavallisella margariinilla.
Tein piirakan viikonloppuna ja sellaisen huomion tein, ettei sokerikuorrute onnistunut maidottomasta margariinista (keiju) jota yleensä käytän. Rasva erottui pohjalle ja päälle tuli ainoastaan kerros sellaista sakeampaa ainetta. Vaatii ilmeisesti siis jonkun maidon ainesosan kíehuakseen oikein kokoon, olisikohan juoksevassa margariinissa sama ongelma? Tein sitten voista ja sillä onnistui hyvin.
Kiva, kiitos vinkistä Rva70s!
Hipsun äiti: kiitos sinulle! Hauskaa, että löysit tänne ja onnea tuleviin reseptikokeiluihin! 🙂
Voi mahoton, löysin nämä sivut puolivahingossa vasta nyt ja kylläpä on ihania reseptejä.! Nyt on tämä puolukkapiiras uunissa ja jo tässä ”jonoa” teen, mitä kokeilen seuraavaksi. Kiitos jo nyt ihanista sivuista ja tosi hyvistä ohjeista!
Se unohtui sanoman, että laitoin lesettä pohjaan. Pohjasta tuli vähän jämäkämpi ja ihan hyvä 🙂
Noniin, nyt on tehty toinen piirakka 🙂 Huurre onnistui viime kertaa paremmin, mut en varmaan vieläkään malttanu tarpeeksi kauan kiehuttaa…mut maku oli hyvä ja sehän riittää ;D Jos sit kolmas kerta toden sanoisi…
risusydän: vau, kuulostaa todellakin siltä, että tämä se etsitty resepti voisi olla! Täytyypä kokeilla tätäkin, kiitos kovasti!
Eliisa: kiitos ehdotuksesta, olen siitä otettu. 🙂
pursutin: kauniisti muotoiltu kommentti poikaystävältä. 🙂
Lilli: voi käyttää survostakin. En osaa varmasti sanoa tuosta esipaistamisesta, mutta itse menisin ihan ohjeen mukaan.
Hyvännäköinen, namskis 🙂 Mitä luulet, voiko tuohon käyttää puolukkasurvosta? Kannattaisko esipaistaa pohjaa, jottei puolukan mehu valu pohjan läpi? Sain anopilta survosta aika läjän…
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hienoa, kiitos palautteestasi neurotic! 🙂