Sokerihuurre-tekniikalla talvi ja pakkanen siirtyvät leivonnaisiin. Menetelmää voi soveltaa marsipaanista, sokerimassasta tai vaikkapa vaahtokarkkitaikinasta tehtyihin koristeisiin. Huurre-efekti sopii esimerkiksi marsipaaniruusujen terälehtien ja vihreiden ruusunlehtien reunoille. Voit halutessasi tehostaa jäistä vaikutelmaa suihkuttamalla koristeisiin helmiäissuihketta. Tekotapa on yksinkertainen, mutta tässä vaiheet vielä kuvien kanssa. Kiitos Pialle neuvoista!
Ainekset ja tarvikkeet:
sokerimassa-/marsipaanikoristeita
sivellin
valkuaista
hienosokeria (Siro)
Sivele koristeiden reunoille valkuaista ohuella pensselillä.
Kasta koristetta sokerissa. Paras lopputulos syntyy erikoishienolla Siro-sokerilla.
Puhalla koristeesta ylimääräiset sokerit pois.