04.04.2013   15 kommenttia Kategoria: Muut suolapalat,  Suolaiset pikkuleivät

Snack pops


snack_pops-1

Pälkähtipä päähäni kokeilla, onnistuisinko tekemään suosituista cookie popseista suolaisen version. Miksi vain makeiden juttujen kanssa saisi söpöillä? 🙂 Snack popsien makua voisi verrata siihen, että syö voileipäkeksejä/näkkileipää hieman erilaisessa olomuodossa. Julkaisen nyt ensimmäisen osan, mutta kokeiluni jatkuvat vielä. Aion jatkokehitellä reseptiä niin, että mukana olisi myös hienoksi jauhettua lihaa tai kalaa, jolloin täyte saisi vielä enemmän luonnetta. En yleensä julkaise ”puolivalmiita” reseptejä, mutta tällä kertaa teen aivan tarkoituksella poikkeuksen. Teiltä nimittäin tulee yleensä hyviä ideoita ja ne olisivat arvokkaita seuraavaa koekierrostani varten. Minusta on kiva ajatus, että luodaan jotain uutta yhdessä. 🙂

Toki tästäkin reseptistä voi johtaa erilaisia muunnoksia. Taikinassa voisi kokeilla tuorejuuston tilalla myös sulatejuustoa, mätitahnaa, maksamakkaraa ja miksei vaikka pestoa tai erilaisia tahnoja. Mikäli tahna/juusto/yms. on juoksevampaa, lisää sitä varoen. Paksumpi rakenne merkitsee, että joudut lorauttamaan mukaan myös tilkan maitoa tai muuta nestettä. Pops-taikina on rakenteeltaan sopivaa, kun siitä saa muotoiltua kiinteitä palloja ilman, että ne murenevat pyöriteltäessä. Kokeile popsien koristelussa erilaisia siemeniä (esimerkiksi seesaminsiemenet sopivat hyvin) ja vaikkapa suolapähkinärouheita.

Suolaiset cookie pops -herkut

Vaaleat popsit:

Taikinamassa:
175 g cream cracker -voileipäkeksejä
175 g g savulohi-piparjuurituorejuustoa
50 g pehmeää voita

Kuorrute:
200 g Oltermanni-sulatejuustoa
¼ dl maitoa

Pinnalle:
unikonsiemeniä


Tummat popsit:

Taikinamassa:
125 g näkkileipää
200 g savuporotuorejuustoa
50 g pehmeää voita

Kuorrute:
200 g Oltermanni-sulatejuustoa
¼ dl maitoa

Pinnalle:
ruohosipulisilppua


Murskaa voileipäkeksit/näkkileivät tehokoittimessa melko hienoksi rouheeksi.

snack_pops-vaihe-1 snack_pops-vaihe-2

Nypi rouhe sekaisin tuorejuuston ja pehmeän voin kanssa.

snack_pops-vaihe-3

Muotoile taikinasta pienen lihapullan kokoisia palloja.

snack_pops-vaihe-4

Mittaa sulatejuusto ja maito kattilaan. Kuumenna lieden keskiteholla koko ajan sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Kaada juustosula korkeaan lasiin. Työnnä tikku pallon sisään ja dippaa pallo sulatejuustossa. Anna ylimääräisen juuston valua pois. Vinkki: Sulatejuuston jäähtyessä lämmitä sitä uudelleen mikrossa, jotta seos säilyy juoksevana.

snack_pops-vaihe-5

Ripottele pallon pinnalle siemeniä tai yrttirouhetta. Laita pystyyn korkeaan kuppiin, joka on täytetty sokerilla. Kun pinta on jäähtynyt, popsit voi säilöä kannellisessa rasiassa jääkaapissa.

snack_pops-vaihe-6

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat