18.06.2018   1 kommentti Kategoria: Makuja maailmalta,  Suolaiset piirakat,  Voileipäkakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Smörrebröd-lohipiirakka


Tanskalaiset smörrebröd-leivät ovat kuuluisia mehevistä ja runsaista täytteistään. Avoin voileipä on katettu kukkuralleen esimerkiksi leikkeleillä tai lohella, kasviksilla ja maukkailla levitteillä. Täyttävät voileivät käyvät ruoan asemasta ja tanskalaiset syövätkin niitä usein lounaaksi.

Minä tein oman smörrebrödini jättikokoisena kahvipöydän suolaiseksi huikopalaksi. Yhdistin kylmäsavuloheen saaristolaisleipää ja yhtä lempisalaatinlisukettani – marinoitua punasipulia. Täyttävyyttä hain avokadosta, myös keitetty kananmuna sopisi mainiosti. Voit koota leivän myös neliskanttisena, jolloin vältät pohjan hukkapalat.

Pohja:
n. 350 g saaristolaisleipää
½ dl maitoa

Täytteet:

voita
1 nippu jääsalaattia
1 avokado
300 g kylmäsavulohiviipaleita
sitruunamehua
mustapippuria
marinoitua sipulia
rucolaa
n. 150 g remouladekastiketta


Marinoitu punasipuli:

1 punasipuli
¼ dl punaviinietikkaa
1 rkl sokeria
¼ tl suolaa
¼ dl oliiviöljyä


Asettele leivät tiiviisti pyöreään irtopohjavuokaan (halkaisija 26 cm) tai suoraan tarjoilulautaselle. Kostuta maidolla ja anna imeytyä kelmulla peitettynä mieluiten yön yli, jotta pohja on helpommin leikkautuva.

Valmistele marinoitu punasipuli. Leikkaa sipuli renkaiksi. Mittaa kattilaan punaviinietikka, sokeri ja suola. Kiehauta. Lisää punasipuli, kiehauta uudelleen ja ota sitten liedeltä jäähtymään. Anna sipulirenkaiden maustua etikkaliemessä 5 minuuttia. Lisää sitten öljy. Anna marinoitua vähintään tunti, mieluiten seuraavaan päivään.

Levitä pohjan päälle voita ja salaatinlehtiä. Halkaise avokado pituussuunnassa leikkaamalla veitsellä hedelmän ympäri kiveen saakka. Erota puolikkaat ja irrota kivi. Leikkaa hedelmäliha viistosti viipaleiksi ja irrota viipaleet lusikalla kuorenpuolikkaiden sisältä.

Kierittele kylmäsavulohesta ruusukkeita. Aseta avokadoviipaleet ja lohiruusukkeet salaatin päälle. Pirskottele pinnalle sitruunamehua ja rouhi mustapippuria. Viimeistele piirakka marinoidulla punasipulilla, rucolanlehdillä ja nokareilla remouladekastiketta.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
16 tassutusta

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin kesäarvonta



Kesäarvonnassa esitetään ajankohtainen leivontakysymys ja arvotaan vastanneiden kesken Toivepuodin tuotepaketti, joka sisältää päivänvarjo-coktailtikkuja, hopeisia tähtikoristeita, leveää reunakalvoa ja Haganolin salmiakkimixeriä.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit