Sloppy Joe -hampurilainen on yksi amerikkalaisen keittiön lahjoista maailmalle. Sen erityispiirteenä on, että pihvin sijaan jauheliha on irtonaisena, hyvin maustettuna täytteenä hampurilaisen sisällä. Eri resepteissä on usein yhdistävänä tekijänä worcester-maustekastike, tomaatti muodossa tai toisessa sekä erilaiset hampurilaisesta tutut täyteainekset, jotka on lisätty jauhelihaseoksen joukkoon. Kaikkein pelkistetyin versio Sloppy Joe -purilaisesta onkin pelkkä jauhelihatäyte sämpylöiden välissä! Kastikemainen koostumus pitää jauhelihan kasassa, eikä syöminen ole niin sottaista kuin luulisi.

Tämän reseptin olen viritellyt omien kokeiluiden pohjalta, mutta klassikkoa kunnioittaen. Hampurilaisesta tutut sipuli ja maustekurkku ovat mukana. Ketsupin olen korvannut tomaattipyreellä, sillä mielestäni sen happamuus toimii paremmin kuin makea ketsuppi. Sulatejuusto ei ole tyypillinen aines, mutta se on piste i:n päälle vähän samaan tapaan kuin majoneesi hampurilaisen täytteenä. Näin ollen lisukkeeksi ei välttämättä tarvittaisi kuin jotain tuoretta, jota suomalainen maku tuhdin jauhelihan rinnalle kaipaa.

Jauhelihatäyte on niin herkullista, että se toimisi muidenkin ruokien pohjana. Esimerkiksi vedellä tai kermalla jatkettuna siitä saisi spagettikastikkeen ja sellaisenaan riisiin yhdistettynä syntyisi herkullinen risotto. Jauhelihaseos olisi myös tosi hyvä pizzan täyte. Ei muuta kuin soveltamaan!