01.07.2020   3 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Leivät, sämpylät ja rieskat,  Makuja maailmalta,  Muut suolapalat,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Munaton,  Pähkinätön

Skonssit eli englantilaiset teeleivät


Kaupallinen yhteistyö Myllyn Parhaan kanssa.

Englannissa skonssit nautitaan aamiaisen tai iltapäiväteen (”kello viiden tee”) kanssa ja täyte voi olla joko makea tai suolainen. Skonssit kohotetaan leivinjauheella ja halkaistaan sämpylöiden tapaan. Väliin sopii esimerkiksi voi, tuorejuusto, juusto, marmeladi, hillo kermavaahdon kera tai lemon curd.

Scones eli skonssit

15 kappaletta

Taikina:
4 dl Myllyn Paras Emännän puolikarkeita vehnäjauhoja
1 rkl sokeria *)
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
50 g voita
200 g kermaviiliä
¾ dl hienonnettuja yrttejä **)

Voiteluun:
maitoa

*) Jos käytät makeita lisukkeita, voit lisätä taikinaan ruokalusikallisen sokeria.
**) Yrtit voi jättää pois, jos lisukkeet ovat makeita. Tässä käytetty tilliä, koska skonssit tarjoiltiin kalakakun kanssa. Myös ruohosipuli, timjami ja basilika sopivat yrteiksi.


Yhdistä kuivat aineet keskenään. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää lopuksi kermaviili ja hienonnettu yrtti.

Laita taikina jauhotetulle pöydälle. Painele noin 2 cm paksuksi levyksi. Ota takinasta leipäsiä pyöreällä muotilla (halkaisija 5 cm).

Nosta pellille leivinpaperin päälle.

Voitele maidolla. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia. Nauti skonssit tuoreina!

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo

Valmistusaika: 40 min

Vaikeusaste: Helppo

Avainsanat:
Teeleipä

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
9 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat