02.04.2011   14 kommenttia Kategoria: Kevät,  Pääsiäinen,  Pullat, munkit ja donitsit,  Vappu
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Sitruunaiset ampiaismunkit


sitruunamunkit1sitruunamunkit2

Vinkki: Super-herkkumunkkeja saat, kun halkaiset jäähtyneet munkit kahtia ja täytät ne kermavaahdolla.

Sitruuna-munkit

Munkkitaikina:
1 annos munkkitaikinaa (lue täältä myös paisto-ohjeet!)
2 sitruunan kuoriraaste

Kuorrute:

1 ½ dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua tai -tiivistettä
keltaista elintarvikeväriä

Pese sitruunat huolellisesti vedellä ja raasta niiden kuori. Valmista munkkitaikina erillisen ohjeen mukaan. Lisää kuoriraaste joukkoon mausteiden yhteydessä.

Kauli taikina 1 ½ cm paksuksi levyksi.

Leikkaa levy pituussuunnassa kahtia sitten 3 ½ cm leveiksi suikaleiksi.

Kohota munkkeja puolisen tuntia.

Paista öljyssä pari munkkia kerrallaan. Anna munkkien jäähtyä. Munkkeja ei tarvitse sokeroida, jos koristelet ne sokerikuorrutteella.

Sekoita tomusokerin joukkoon sitruunamehu tai -tiiviste. Värjää keltaiseksi elintarvikevärillä. Pursota raidoituista munkkien pinnalle.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Toivepuodin syysarvonta



Syysarvonnan palkintoina on Premium kaakaota, toffeearomia, vaniljatahnaa ja kettupillejä.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat