Tässä on pistetty yhteen kaksi hyvää: sitruuna- ja omppupiirakka. Täyte saa jäädä sopivasti raikkaaksi: kanelisiirappia voi valuttaa päälle maun mukaan. Nyt nauttimaan omenasadosta! 🍎 🍏 🍎 🍏
28.8.2009
POHJA. Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimessa ja yhdistä ne voisulan kanssa.
Painele seos voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
TÄYTE. Yhdistä vaniljatuorejuusto ja kerma. Saat ne parhaiten sekaisin sekoittamalla tuorejuustoon kermaa pienissä erissä.
Purista sitruunoista 1 dl mehua ja lisää se tuorejuusto-kermaan.
Sekoita joukkoon sokeri ja munat.
Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi ja asettele ne vuokaan. Kaada sitruunatäyte omenoiden päälle.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 45 – 60 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut sopivasti väriä.
Sekoita siirappi ja kaneli keskenään ja tarjoa tortun kanssa.
Piirakka uunissa, laktoosittomana ja gluteenittomana. Kohta maistellaan ja juhlitaan Teron hopeaa!
Gluteeniton versio syntyi gluteenittomista kauradigestiiveistä. En meinaa malttaa odottaa paistumista!
Tein tätä eilen ,laitoin maustamatonta tuorejuustoa vaniljaisen tilalle.Hyvää tuli,vaikkakin vähän liian imelää,seuraavan kerran vähennän sokerin määrää:)
tänään tein tätä ja oli oikein hyvää,pohja erinomainen =)
Kylla! Kokeilan teke sen, iska toi omenoita mokilta ja se resepti hyva nakoinen
Muru: jos haluat piirakan ehjänä irti tarjoilulautaselle, niin en nää muuta vaihtoehtoa kuin irtopohjavuoka. Ja pohjan päällä leivinpaperi, josta sen voi vetää tarjoilulautaselle.
Hei.Onko tarpeellista käyttää irtopohjavuokaa?vai voiko tehdä silikonivuokaan,lähteekö pois siitä helposti,että sais tarjoiluvadille?millainen koostumus piirakassa on,pysyykö kasassa hyvin?vai olisko parempi käyttää tav. keraamista vuokaa?tää ohje kuullostaa niin ihanalta,et haluisin tehdä tätä viikonlopuin kutsuilleni
Laura: uskoisin käytetyillä omenoilla olevan enemmän merkitystä makeuden kanssa. Omppupiirakoihin kannattaa käytää ”ruoanlaitto-omenoita”, mielellään siis happamia kuin makeita!
Hei! On kyllä hyvää omppupiirakkaa ja helppo tehdä. 🙂 Ensi kerralla taidan laitta hivenen vähemmän sokeria vai liekkö johtuu makeus siitäkin, etten kaupasta löytänyt digestive keksejä vaan turvauduin sitten kaurakekseihin. Joka tapauksessa maukas piirakka ja mukavasti vähän erilainen omppupiiras. 🙂
Sara: iloitsen, että leivontakärpänen on puraissut sinuakin! 🙂
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tein tämän hieman pienempään irtopohjavuokaan ja kakusta tuli enemmin ”juustokakku”-tyylinen, eli omenat jäi sinne pohjalle eivätkä näkyneet lainkaan päälle kun vuoka oli pienempi. Sokeria laitoin n.1dl ja käytin maustamatonta tuorejuustoa. Lisäksi ripottelin kanelin + vähän siirappia suoraan omenoiden päälle ennen juustomassaa. Tuollaisen paksun juustokakun on hyvä antaa tekeytyä paistamisen jälkeen ainakin n.3h, itse pidin jääkaapissa seuraavaan päivään. Lopputulos oli AIVAN MAHTAVA! Keräsi kyllä varauksettomat kehut kahvipöydässä 🙂 Suosittelen!