Lakritsin ja salmiakin ystävälle maistuvat nämä kiiltäväpintaiset Hopeatoffee-leivokset. Murea pohja on maustettu sitruunalla. Leivokset valmistuvat näppärästi pellillä, joten annoksen skaalaaminen on helppoa: tuplaamalla saa kerralla koko pellillisen. Jos kattauksessa on paljon eri sortteja tarjolla, nämä kannattaa leikata pieniksi neliöiksi, somiksi muutaman puraisun suupaloiksi.
Sitruuna-lakritsileivokset
Ainekset
Perusannoksesta tulee 20-30 kappaletta riippuen leivosten koosta.
Pohja
125 g voita
1 dl sokeria
1 luomusitruunan kuoriraaste
2 keltuaista tai 4 rkl mangososetta *)
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
Lakritsikinuski
1 ps (168,7 g) Hopeatoffee-makeisia
1 dl kuohukermaa
Pinnalle
Kumppanit
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Pese sitruuna ja raasta kuori. Lisää voivaahtoon kuoriraaste, keltuaiset/mangosose ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon jauhot muutamassa erässä.
Levitä taikina jauhotetuilla sormilla painellen pellille leivinpaperin päälle 20 x 26 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Pohjan ei tarvitse saada juurikaan väriä.
Laita kattilaan Hopeatoffeet ja kerma. Keitä rauhallisesti kiehuttaen, kunnes karkit ovat sulaneet kerman joukkoon. Jatka tämän jälkeen keittämistä vielä 5-10 minuuttia, jotta seos muuttuu paksummaksi. Levitä pohjan päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja.
Anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa annospaloiksi ja koristele nonparelleilla ja suklaapalloilla.
Kokeile myös näitä
Kommentit (0)
Ei kommentteja.
Kinuskigalleria (0)
Ei galleriakuvia.
Tärppilista
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Suosituimmat reseptit
Chocolate Chip Cookies
5352 tassutusta
Maailman paras mutakakku
2611 tassutusta
Mokkapalat
2340 tassutusta
Brookies
1555 tassutusta
Britakakku
1368 tassutusta