Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Siniristileivokset

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Siniristileivokset

28.11.2010



 

Valkosuklaaleivokset

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Kuorrutus:
200 g valkosuklaata
½ dl kuohukermaa

Koristeet:
siniset kimallerakeet (Dr. Oetker)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat yksitellen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle 1-1,5 cm paksuksi levyksi. Paista 200 asteessa 10-13 minuuttia. Anna jäähtyä.

Paloittele valkosuklaa mikronkestävään astiaan ja sulata miedolla lämmöllä (250 W) välillä sekoitellen. Lämmitä kuohukerma kattilassa, mutta älä anna kuumentua kiehuvaksi. Kaada valkosuklaasula ohuena nauhana vispilällä sekoittaen lämpimän kerman joukkoon. Jos seos tuntuu paksulta, siirrä kattila vielä hetkeksi levylle ”jälkilämpöön”.

Kaada kuorrute pohjan päälle ja levitä leveällä lastalla tai palettiveitsellä tasaiseksi. Kuorrute jähmettyy nopeasti, joten ole nopea.

Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa levy sitten paloiksi. Ripottele palojen pinnalle sinisiä kimallerakeita ristin muotoon.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 kappaletta 51

Avainsanat

Itsenäisyyspäiväleivos

Ainesosat

Suklaa

Kategoriat

ItsenäisyyspäiväLeivokset

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (51)

Kinuskikissa11.12.2018 10:04

Kiitos Pikkukokki12 kommentistasi! Kiva juttu, että tykättiin! 😊❤️

Pikkukokki126.12.2018 18:23

Olihan sitä pakko leipoa itsenäisyyspäivänä jotain, jossa on suomen lippu. Näistä tuli tosi hyviä, uunini oli isompi kuin tässä varmaankin, joten tein kaksinkertaistetun taikinan, että siitä tulisi paksu, ei siitä niin paksua tullut, mitä toivoin, mutta se kelpasi hyvin. Siniristin tekeminen oli hiukan hankalaa ja nonparellit levisivät joissain kohdissa, mutta tuli niistä siniristin näköisiä ja perhe tykkäsi. Makeaa oli, mutta hyvää. Suomi101 😊👍

Kinuskikissa4.12.2017 11:21

mamaliini: jos pinta on kovettunut, niin koristerakeita on hankalampi saada kunnolla kiinni. Eli karkailua saattaa tapahtua. 🙂 Sokerikreemi tai tämä sokerikuorrute sopisivat valkosuklaakuorrutteen tilalle:

http://www.kinuskikissa.fi/sinivalkoiset-aleksanterinleivokset

mamaliini4.12.2017 00:37

Valkosuklaa ja sokerimassa eivät sovi meille, toimisiko valkoisena päällisenä myös sokerikreemi (ohje sivuillasi)? Pysyvätkö siniset rakeet tosiaan jäähtyneessä kuorrutteessa? Mokkapaloista ainakin tuppaa nonparellit heti lähteä livohkaan jos pinta on jäähtynyt.

Eerika.T2.12.2014 15:26

Kiitos Kinuskikissa taas kerran!

Kinuskikissa1.12.2014 23:35

Eerika.T: voihan laittaa vaikka valkoista sokerimassaa tai kermavaahtoa, jos siis tavoitteena valkoinen pinta.

Eerika.T1.12.2014 22:49

Millä valkosuklaan voi korvata? Tai onko muuta kuorrute vaihtoehtoa? Kiitos etukäteen

Kinuskiemo9.12.2013 19:38

VISSY:
Todella harmi, kommenttisi oli livahtanut teille tietymättömille. 🙁 Vastaan kuitenkin, koska leivoksiin ja kakkuihin joudut sulattamaan suklaata jatkossakin. Suklaan sulatus onnistuu paitsi mikrossa myös liedellä vesihauteessa. Tarvitset kattilan ja kattilaa suuremman teräskulhon. Paloittele suklaa tasakokoisiksi paloiksi teräskulhoon. Kiehauta kattilassa vettä ja nosta sitten kattila pois levyltä. Laita teräskulho kattilan päälle ja sekoita suklaapaloja rauhallisesti, kunnes suklaa sulaa.
Mikrosta on hyötyä, ja se nopeuttaa monien asioiden suorittamista, mutta, kuten itsekin olet huomannut, ilman mikroa tulee hyvin toimeen. 🙂

Vissy5.12.2013 13:33

Meillä ei ole mikroa (uskomatonta, mutta totta!) joten voinko kuumentaa kerman ja sulattaa valkosuklaan siihen joukkoon?
Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

sangria5.12.2013 09:20

niin ihanan näköistä, että pakko kokeilla huomenaamulla!

Kinuskigalleria (2)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Siniristileivokset

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Siniristileivokset

28.11.2010



 

Valkosuklaaleivokset

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Kuorrutus:
200 g valkosuklaata
½ dl kuohukermaa

Koristeet:
siniset kimallerakeet (Dr. Oetker)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat yksitellen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle 1-1,5 cm paksuksi levyksi. Paista 200 asteessa 10-13 minuuttia. Anna jäähtyä.

Paloittele valkosuklaa mikronkestävään astiaan ja sulata miedolla lämmöllä (250 W) välillä sekoitellen. Lämmitä kuohukerma kattilassa, mutta älä anna kuumentua kiehuvaksi. Kaada valkosuklaasula ohuena nauhana vispilällä sekoittaen lämpimän kerman joukkoon. Jos seos tuntuu paksulta, siirrä kattila vielä hetkeksi levylle ”jälkilämpöön”.

Kaada kuorrute pohjan päälle ja levitä leveällä lastalla tai palettiveitsellä tasaiseksi. Kuorrute jähmettyy nopeasti, joten ole nopea.

Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa levy sitten paloiksi. Ripottele palojen pinnalle sinisiä kimallerakeita ristin muotoon.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 kappaletta 51

Avainsanat

Itsenäisyyspäiväleivos

Ainesosat

Suklaa

Kategoriat

ItsenäisyyspäiväLeivokset

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (51)

Kinuskikissa11.12.2018 10:04

Kiitos Pikkukokki12 kommentistasi! Kiva juttu, että tykättiin! 😊❤️

Pikkukokki126.12.2018 18:23

Olihan sitä pakko leipoa itsenäisyyspäivänä jotain, jossa on suomen lippu. Näistä tuli tosi hyviä, uunini oli isompi kuin tässä varmaankin, joten tein kaksinkertaistetun taikinan, että siitä tulisi paksu, ei siitä niin paksua tullut, mitä toivoin, mutta se kelpasi hyvin. Siniristin tekeminen oli hiukan hankalaa ja nonparellit levisivät joissain kohdissa, mutta tuli niistä siniristin näköisiä ja perhe tykkäsi. Makeaa oli, mutta hyvää. Suomi101 😊👍

Kinuskikissa4.12.2017 11:21

mamaliini: jos pinta on kovettunut, niin koristerakeita on hankalampi saada kunnolla kiinni. Eli karkailua saattaa tapahtua. 🙂 Sokerikreemi tai tämä sokerikuorrute sopisivat valkosuklaakuorrutteen tilalle:

http://www.kinuskikissa.fi/sinivalkoiset-aleksanterinleivokset

mamaliini4.12.2017 00:37

Valkosuklaa ja sokerimassa eivät sovi meille, toimisiko valkoisena päällisenä myös sokerikreemi (ohje sivuillasi)? Pysyvätkö siniset rakeet tosiaan jäähtyneessä kuorrutteessa? Mokkapaloista ainakin tuppaa nonparellit heti lähteä livohkaan jos pinta on jäähtynyt.

Eerika.T2.12.2014 15:26

Kiitos Kinuskikissa taas kerran!

Kinuskikissa1.12.2014 23:35

Eerika.T: voihan laittaa vaikka valkoista sokerimassaa tai kermavaahtoa, jos siis tavoitteena valkoinen pinta.

Eerika.T1.12.2014 22:49

Millä valkosuklaan voi korvata? Tai onko muuta kuorrute vaihtoehtoa? Kiitos etukäteen

Kinuskiemo9.12.2013 19:38

VISSY:
Todella harmi, kommenttisi oli livahtanut teille tietymättömille. 🙁 Vastaan kuitenkin, koska leivoksiin ja kakkuihin joudut sulattamaan suklaata jatkossakin. Suklaan sulatus onnistuu paitsi mikrossa myös liedellä vesihauteessa. Tarvitset kattilan ja kattilaa suuremman teräskulhon. Paloittele suklaa tasakokoisiksi paloiksi teräskulhoon. Kiehauta kattilassa vettä ja nosta sitten kattila pois levyltä. Laita teräskulho kattilan päälle ja sekoita suklaapaloja rauhallisesti, kunnes suklaa sulaa.
Mikrosta on hyötyä, ja se nopeuttaa monien asioiden suorittamista, mutta, kuten itsekin olet huomannut, ilman mikroa tulee hyvin toimeen. 🙂

Vissy5.12.2013 13:33

Meillä ei ole mikroa (uskomatonta, mutta totta!) joten voinko kuumentaa kerman ja sulattaa valkosuklaan siihen joukkoon?
Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

sangria5.12.2013 09:20

niin ihanan näköistä, että pakko kokeilla huomenaamulla!

Kinuskigalleria (2)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa