Itsenäisyyspäiväkahvittelun kaunis ja maukas tunnelmatekijä on sinisellä ristillä koristellut leivokset.
28.11.2010
leivinpaperi
lasta
leivinpaperi
lasta
POHJA. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle 1-1,5 cm paksuksi levyksi.
Paista 200 asteessa 10-13 minuuttia. Anna jäähtyä
KUORRUTUS. Paloittele valkosuklaa mikronkestävään astiaan ja sulata miedolla lämmöllä (250 W) välillä sekoitellen.
Lämmitä kuohukerma kattilassa, mutta älä anna kuumentua kiehuvaksi. Kaada valkosuklaasula ohuena nauhana vispilällä sekoittaen lämpimän kerman joukkoon. Jos seos tuntuu paksulta, siirrä kattila vielä hetkeksi levylle ”jälkilämpöön”.
Kaada kuorrute pohjan päälle ja levitä leveällä lastalla tai palettiveitsellä tasaiseksi. Kuorrute jähmettyy nopeasti, joten ole nopea.
Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa levy sitten paloiksi.
KORISTELU. Ripottele palojen pinnalle sinisiä kimallerakeita ristin muotoon.
Voisikohan sinistä koristegeeliä (esim. Dr.Oetker) käyttää koristerakeiden sijaan? Luuletko, että pysyy pinnalla, ettei valu tai tahriinnu?
Kiitos Pikkukokki12 kommentistasi! Kiva juttu, että tykättiin! 😊❤️
Olihan sitä pakko leipoa itsenäisyyspäivänä jotain, jossa on suomen lippu. Näistä tuli tosi hyviä, uunini oli isompi kuin tässä varmaankin, joten tein kaksinkertaistetun taikinan, että siitä tulisi paksu, ei siitä niin paksua tullut, mitä toivoin, mutta se kelpasi hyvin. Siniristin tekeminen oli hiukan hankalaa ja nonparellit levisivät joissain kohdissa, mutta tuli niistä siniristin näköisiä ja perhe tykkäsi. Makeaa oli, mutta hyvää. Suomi101 😊👍
mamaliini: jos pinta on kovettunut, niin koristerakeita on hankalampi saada kunnolla kiinni. Eli karkailua saattaa tapahtua. 🙂 Sokerikreemi tai tämä sokerikuorrute sopisivat valkosuklaakuorrutteen tilalle:
http://www.kinuskikissa.fi/sinivalkoiset-aleksanterinleivokset
Valkosuklaa ja sokerimassa eivät sovi meille, toimisiko valkoisena päällisenä myös sokerikreemi (ohje sivuillasi)? Pysyvätkö siniset rakeet tosiaan jäähtyneessä kuorrutteessa? Mokkapaloista ainakin tuppaa nonparellit heti lähteä livohkaan jos pinta on jäähtynyt.
Kiitos Kinuskikissa taas kerran!
Eerika.T: voihan laittaa vaikka valkoista sokerimassaa tai kermavaahtoa, jos siis tavoitteena valkoinen pinta.
Millä valkosuklaan voi korvata? Tai onko muuta kuorrute vaihtoehtoa? Kiitos etukäteen
VISSY:
Todella harmi, kommenttisi oli livahtanut teille tietymättömille. 🙁 Vastaan kuitenkin, koska leivoksiin ja kakkuihin joudut sulattamaan suklaata jatkossakin. Suklaan sulatus onnistuu paitsi mikrossa myös liedellä vesihauteessa. Tarvitset kattilan ja kattilaa suuremman teräskulhon. Paloittele suklaa tasakokoisiksi paloiksi teräskulhoon. Kiehauta kattilassa vettä ja nosta sitten kattila pois levyltä. Laita teräskulho kattilan päälle ja sekoita suklaapaloja rauhallisesti, kunnes suklaa sulaa.
Mikrosta on hyötyä, ja se nopeuttaa monien asioiden suorittamista, mutta, kuten itsekin olet huomannut, ilman mikroa tulee hyvin toimeen. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Satu: kyllä, se on oivallinen vaihtoehto. Siihen aikaan, kun tämä resepti on tehty, ei moista ollut saatavilla. Geeli on varmasti käyttökelpoista tässä. Väri on toki tummempi kuin näissä koristerakeissa.