03.12.2019   Ei kommentteja Kategoria: Itsenäisyyspäivä,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Siniristi-keksikakku


Keksikakkuja olen tehnyt jo blogin alkuvuosina, mutta viime aikoina olen innostunut näistä uudelleen. Itsenäisyyspäivää ajatellen sain ajatuksen tehdä kekseistä Suomen lipun ristin. Tämä on hauskaa vaihtelua pyöreille kakuille ja koristelua helpottaa, kun kakun muoto määrittelee teeman.

Samalla idealla saisi kakun vaikka rippijuhliin. Vastoin yleistä harhaluuloa keksikakku ei ole hankala leikata, päinvastoin. Leikkautuvuus perustuu siihen, että kakku täytetään jo edellisenä päivänä. Vanilja- ja mustikkatäytteet ovat ihana yhdistelmä pehmeiden murokeksikerrosten välissä.

Vinkki: Kakun valmistus ”pikakelauksella” löytyy Instagram-feedistäni!

n. 10 hengelle

  • Murokeksipohjat (6 kpl):
  • 200 g voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 muna
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Vaniljatäyte:
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 ½ rkl sokeria
  • 150 g vaniljarahkaa
  • Mustikkatäyte:
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 ½ rkl sokeria
  • 150 g soseutettuja mustikoita
  • 1 ½ rkl vaniljakreemijauhetta


  • Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
  • Tee Suomen lipun ristin mittasuhteita vastaavat mallipalat leivinpaperista leikkaamalla. Pitkä osa on kooltaan 4,5 x 25 cm ja lyhyt osa 4,5 x 6 cm.
  • Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Aseta levyn päälle mallipaperi ja leikkaa sen reunaa mukaillen taikinasta ristin osia. Tarvitset kakkuun yhteensä 6 pitkää suikaletta ja 12 lyhyttä pätkää. Jätä väleihin leviämisvaraa. Älä siirrä leikattuja osia pois leivinpaperilta, vaan poista ylimääräinen taikina ympäriltä ja siirrä leivinpaperi pellille. Kauli jäljelle jäävästä taikinasta uusi levy ja jatka näin, kunnes tarvittava määrä osia on kasassa.
  • Paista osat 200 asteessa 7-9 minuuttia. Keksipohjien ei tarvitse saada juurikaan väriä. Voit tasoittaa osia heti uunista ottamisen jälkeen veitsellä, mikäli reuna on pyöristynyt. Anna jäähtyä hetki pellin päällä ja siirrä sitten varoen tasaiselle alustalle jäähtymään lisää.
  • Vatkaa kummankin täytteen vispikerma ja sokeri vaahdoksi eri kulhoissa. Lisää toiseen vaahtoon vaniljarahka ja toiseen mustikkasose ja vaniljakreemijauhe. Laita vaahdot pursotuspusseihin, joissa on pyöreä tylla (koko 7-11 cm). Jos käytettävissä ei ole kahta tyllaa, voit tehdä pursotuksen myös pelkällä pussilla leikkaamalla päähän sopivan kokoisen aukon. Tylla kannattaa hyödyntää valkoiseen täytteeseen, koska siitä tulee kakulle päällimmäinen kerros.
  • Laita ensimmäisen keksikerroksen osat tarjoilulautaselle ristin muotoon. Pursota keksin päälle mustikkatäytettä palluroiksi vieri viereen. Paina kevyesti päälle seuraavat keksit ja pursota valkoinen täyte samaan tapaan. Jatka näin, kunnes kakussa on kuusi keksikerrosta, kolme mustikkatäytekerrosta ja kolme vaniljatäytekerrosta.
  • Anna kakun olla jääkaapissa yön yli, jotta keksikerrokset pehmenevät. Ripottele pinnalle sinistä värisokeria.

Valmistusaika: 3 t

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat