22.04.2020   1 kommentti Kategoria: Jälkiruoat,  Vappu,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Munaton,  Pähkinätön

Sima-pannacotta


Kaupallinen yhteistyö Suomen Sokerin kanssa.

Vappuna kilistellään maljoja iloisen kevään juhlan kunniaksi. Vappubrunssin jälkiruokana tarjottavien maljojen sisältö on lusikoitavaa sorttia. Muutama desilitra vappusimaa kannattaa uhrata tämän herkullisen pannacotan kiilteeseen. Täyte on kinuskinen ja siihen on hyödynnetty siman valmistamisesta jäänyt fariinisokeri. Maljan pohjalta löytyvä marjakimara varmistaa, ettei kokonaisuudesta tule liian makea. Nämä herkkumaljat voi valmistaa jääkaappiin jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

6 kappaletta (annoksen koko n. 2,5 dl)

Pannacotta:
3 dl jäisiä marjoja *)
6 tl Dansukker Taloussokeria
4 liivatelehteä
2 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
4 dl kuohukermaa
4 dl täysmaitoa

Kiille:
3 liivatelehteä
4 dl kotisimaa (+ rusinoita)

*) Tässä puolet lakkoja ja puolet puolukoita. Myös karpalot, herukat, aroniat ja muut happamat marjat sopivat makean pannacotan kaveriksi. Lasten makuun mansikat tai pensasmustikat sopivat paremmin.


Annostele jälkiruokamaljojen tai lasien pohjalle noin puoli desilitraa marjoja annosta kohden. Pakastemarjat kannattaa käyttää jäisinä, sillä se nopeuttaa täytteen hyytymistä. Ripottele happamien marjojen päälle teelusikallinen sokeria per annos.

Laita pannacotan liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa fariinisokeri, kerma ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet.

Annostele kermaseosta maljoihin sen verran, että marjat juuri ja juuri peittyvät. Nosta maljat jääkaappiin noin 45 minuutiksi. Tässä ajassa marjat hyytyvät paikoilleen astian pohjalle.

Sekoittele sillä välin loppua kermaseosta, jotta se jäähtyy tasaisesti, eikä pinnalle muodostu kuorta. Lisää se maljoihin hyytyneen kerroksen päälle ja laita jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna muutama ruokalusikallinen simaa kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun siman kanssa. Annostele hyytyneen pannacotan päälle. Tiputa kiilteeseen siman joukosta muutama rusina. Anna jähmettyä jääkaapissa vielä pari tuntia tai seuraavaan päivään.

Yhteistyössä Suomen Sokeri

Valmistusaika: 8 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
11 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat