15.04.2017   4 kommenttia Kategoria: Juomat,  Vappu,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Sima á la lime


Tänä vuonna huhtikuun loppu onkin yhtä juhlaa, kun parin viikon päästä vietetään jo vappua. Suunnittelin yhteistyössä Suomen Sokerin kanssa siman, joka on aika perinteinen mutta kuitenkin himpun verran uudistunut. Olen simassa kokeillut aikaisempina vuosina muitakin sitrushedelmiä. Appelsiinin kohdalla jäin kaipaamaan enemmän raikkautta ja limestä sima sai mielestäni hyvin potkua. Toki perinteistä vappusimaakaan ei sovi unohtaa!


Vinkit:

  • Siman valmistamisessa käytännöllisimpiä ovat kierrekorkilla varustetut pullot, esimerkiksi puhdistetut muoviset limsapullot tai lasiset viinipullot.
  • Käytä simassa limeä maun mukaan. Kolmesta limestä sima saa selkeän sitruksisen aromin, joka on erityisesti aikuisempaan makuun.

4 litraa

Ainekset:

2-3 limeä
2 + 2 litraa vettä
250 g Dansukker fariinisokeria
250 g Dansukker taloussokeria
herneenkokoinen pala tuorehiivaa

Pulloihin:
sokeria
rusinoita


Pese limet. Kuori vihreä pintaosa kuorimaveitsellä ohuelti, jotta kuoreen tulee mukaan mahdollisimman vähän valkoista kuoriosaa. Leikkaa myös hedelmistä pois valkoinen, kitkerä kuoriosa. Viipaloi limet ja poista siemenet.

Kuumenna 2 litraa vettä kiehuvaksi isossa kattilassa (vetoisuus 5 litraa). Lisää joukkoon sokerit. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Lisää loput vedestä kylmänä.

Odota, kunnes neste on kädenlämpöistä. Sekoita hiivapala pieneen nestemäärään. Lisää sitten kattilaan ja sekoita huolellisesti. Lisää limeviipaleet ja kuoret kattilaan.

Anna seistä huoneenlämmössä noin vuorokausi kannella suojattuna.

Laita puhtaisiin pulloihin teelusikallinen (per 1 litra) sokeria ja rusinoita. Poimi limeviipaleet simasta. Sekoita ja kaada sima pulloihin. Siivilöi sima pullottamisen yhteydessä, jotta juomaan ei jää limeistä irronnutta hedelmälihaa.

Pullotusvaiheen jälkeen siman valmistumisaika on noin viikko viileässä, huoneenlämmössä kolmisen päivää. Älä sulje pulloja liian tiiviisti ja vapauta pulloon muodostuva paine aika ajoin avaamalla korkki.

Säilytä valmis sima viileässä ja käytä viikon kuluessa.

Yhteistyössä Suomen Sokeri

Valmistusaika: 1 vrk tai yli

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
8 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat