14.10.2016   5 kommenttia Kategoria: Halloween,  Lapset,  Pikkuleivät
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Silmäkeksit


silmakeksit

Tehdessäni erilaisia kokeiluita klassisten unelmakeksien kanssa (mistä ei tässä sen tarkemmin) syntyi sivutuotteena täydellisiä puolipallon muotoisia keksejä – sopivia siis halloween-tarkoitukseen! Vaikka päädyin varsinaisessa testissä suosimaan hirvensarvisuolaa nostatusaineena, silmäkekseihin kannattaa valita leivinjauhe. Silloin keksin pintaa jää melko tasaiseksi ja on helpommin koristeltavissa.

Koristelussa olen käyttänyt meltsejä – suklaan kaltaista koristelukäyttöön tarkoitettua tuotetta. Melts-napit sulatetaan ja pursotetaan pikkuleivän päälle. Meltsejä myydään sekä Wiltonin että Renshaw:n tuotemerkkien alla. Jälkimmäinen on rakenteeltaan hieman juoksevampaa ja siksi olen enemmän tykästynyt Wiltoniin. Valmistajilla on kuitenkin hieman erilaisia sävyjä (esim. Wiltonilla ei ole tummanvihreää tai mustaa), joten olen ottanut molemmat merkit Toivepuodin valikoimaan.

25 kappaletta

Taikina:
50 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl öljyä
2 ¼ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Koristelu:
punaisia Candy melts -nappeja
vihreitä Renshaw melts -nappeja
isoja silmäkoristeita


Vatkaa voi ja sokeri sekaisin. Lisää öljy pienissä erissä. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita taikinaan.

Litistä taikinapala nyrkin sisällä ja muotoile käsien välissä kevyesti pyöritellen palloja. Taikinan ominaisuutena on murenevainen rakenne, mikä asettaa leipomiseen oman haasteensa. Palloja pyöritellessä ei kannata käyttää juurikaan voimaa. Hätätapauksessa lisää hieman vettä.

Laita pallot pellille leivinpaperin päälle – älä litistä leivinpaperia vasten. Paista 150 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sulata meltsit mikrossa miedolla lämmöllä ja laita melts-sula pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla. Voit sulattaa meltsit myös pienen pakastuspussin sisällä, kun suljet pussin huolellisesti pussinsulkijalla ja upotat kuumaan veteen.

Pursota ensin punaisia raitoja keksin päälle ja sitten vihreä ympyrä. Paina päälle silmäkoriste.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
12 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat