08.02.2009   19 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Konvehdit ja makeiset,  Ystävänpäivä

Siirtomuottikonvehdit


Välillä tulee kiusaus kokeilla näitä ihmeellisiä innovaatioita, joita alan erikoisliikkeet kotikondiittoreille tarjoavat. Yksi esimerkki lajissaan ovat erilaiset siirtomuotit ja -arkit, joista ensin mainittu tässä testauksessa. Valmiiksi kuvioidut muotit hoitavat koristelun itse itsessään, sillä kuvio tarttuu konvehtiin sen jähmettyessä. Siirtokuva tulee parhaiten esiin tummasta tai maitosuklaasta. Malleja ja kuvioita on erilaisia.

Siirtokuvaelementti on kertakäyttöinen eli kuvio kuluu yhteen käyttökertaan. Mutta toki muotteja voi käyttää siitä huolimatta jatkossakin. Esimerkiksi näistä kukkasista tulee näyttäviä ilman siirtokuvaakin vaikkapa kahdella erivärisellä suklaalla. Itse olen käyttänyt näitä myöskin säästeliäästi siten, että olen tehnyt vain osan suklaista iskemättömiin muotteihin ja osan jo kertaalleen käytettyihin. Isossa konvehtilajitelmassa muutamatkin koristellut yksilöt riittävät aikaansaamaan juhlavuuden.

Sulata ja temperoi suklaa. Laita suklaasula pursotuspussiin tai kulmasta auki leikattavaan pakastuspussiin. Näin muottien täyttäminen on nopeaa ja siistiä.

Hölskytä valmiiksi täytettyä konvehtivuokaa, jotta suklaan pinta tasoittuu ja mahdolliset ilmakuplat hajoavat. Laita konvehtivuoka sitten jääkaappiin tasaiselle alustalle.

Kun konvehdit ovat kovettuneet jääkaapissa, irrota ne muoteista kopsauttamalla pöytää vasten tai kahdella kädellä muotin reunoja venyttäen.

Lehtikonvehdeissa on kokeiltu tummaa, maito- ja vihreällä pastavärillä sävytettyä valkosuklaata.

Kukissa voi käyttää kahtakin eri suklaata. Täytä ensin kukan keskiosa ja anna sen jähmettyä hetki jääkaapissa. Täytä muotti sitten toisella suklaalla.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat