02.10.2011   27 kommenttia Kategoria: Suolaiset piirakat,  Syksy
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Sieni-pekonipiirakka


No niin, nyt se ihme on tapahtunut. Tein ja söin sienipiirakkaa, tykkäsin ja julkaisin siitä ohjeen! 🙂 Kaikkeen sitä ihminen bloggarin ominaisuudessa siis joutuu. 🙂 Ja vakavasti ottaen – hyvä, että joutuu. Välillä on viisasta tarkistella makutottumuksiaan ja haastaa niitä.

Tämä oli omalta osaltani varovainen lähtölaukaus ja halusin täytteeseen muitakin herkullisia makuja sienien lisäksi. Kyselin pohjatietoja kummitädiltäni, joka on sieniruokien parissa ihan eri planeetalta kuin minä itse. Saatuani tietoa sienten kanssa toimivista raaka-aineista, valitsin tähän piirakkaan omat suosikkini. Huomasin sekä tekovaiheessa että piirasta maistellessani, että kypsyessään sienet ”häviävät” eli menevät kasaan ja hukkuvat helposti muiden aineiden sekaan. Lopulliseen reseptiin lisäsin siis sienten määrää. Uskon, että tämä muutos on monen sienten ystävän mieleen.

Olen syksyn lapsi ja rakastan syksyistä metsää, jossa värit, tunnelma, ilman raikkaus ja tuoksut ovat ainutlaatuisia. Monet kerrat olen miettinyt, että sienestäminen olisi hieno tapa viettää aikaa metsässä. Nyt minullakin on syy lähteä sienimetsälle!

Täyteläinen suppilovahveropiirakka

Pohja:
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl graham-jauhoja
150 g voita tai margariinia
2 rkl vettä

Täyte:
5 – 6 dl (n. 100 g) suppilovahveroita
1 punainen paprika
1 sipuli
2 chilipaprikaa
120 g pekonia
suolaa
valkopippuria
2 dl ruokakermaa
120 g smetanaa
2 munaa
1 ½ dl emmental-juustoraastetta


Sekoita kulhossa täysjyvävehnäjauhot ja graham-jauhot. Nypi jauhot ja voi/margariini sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Pilko suppilovahverot ja kuutioi paprika. Hienonna sipuli ja chilipaprikat. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi.

Laita edellä käsitellyt ainekset isolle paistinpannulle (öljyä/margariinia ei tarvita). Kypsennä pannulla, kunnes sienistä lähtevä neste on haihtunut. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Lisää joukkoon ruokakerma, smetana, munat ja juustoraaste. (Voit myös sekoittaa nämä erikseen kulhossa ja kaataa vuokaan viimeisenä, mutta itse suosin yleensä ensin mainittua tapaa.)

Kaada täyte vuokaan.

Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut aavistuksen verran väriä.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
8 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat