23.02.2012   5 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Leivät, sämpylät ja rieskat,  Pikku-Kinuskit
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton

Siemen-lesesämpylät


siemensampylat1siemensämpylät2

Ystävänpäivän kunniaksi päätimme leipoa Pikku-Kinuskien kanssa sämpylöitä, sillä Kinuski-Sisko eli tyttöjen täti oli tulossa kylään. Kurpitsansiemenet ovat meidän kaikkien herkkua ja niistä avautuikin paljon luovia mahdollisuuksia. Koristelimme sämpylät siemenistä muodostetuilla sydämillä. Taiteilun lomassa lapset saivat idean kirjoittaa siemenillä sämpylöihin myös kirjaimia. Täti sai omat nimikkosämpylänsä omilla nimikirjaimillaan. Yksinkertaisiin lämpimäisiin tiivistyi monta leivonnan hienoutta: yhdessä tekeminen, itsensä toteuttaminen, jaettu ilo ja tietenkin palkitseva herkutteluhetki omien leivonnaisten äärellä.

Kuitu-sämpylät

Taikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
½ dl öljyä
4 dl kauraleseitä
5 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:

1 muna
kurpitsansiemeniä


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoittele, kunnes hiiva on liuennut maidon joukkoon. Lisää sokeri, suola ja öljy. Lisää joukkoon kauraleseitä ja jauhoja noin 1 dl kerrallaan ensin lusikalla tai haarukalla sekoittaen, lopuksi kädellä vaivaten. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa (esimerkiksi esilämmitetty mikroaaltouuni!) noin 45 minuuttia.

Vaivaa taikinaa hetken aikaa jauhotetulla pöydällä. Pyörittele taikinasta sämpylöitä. Anna kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Voitele munalla ja asettele/ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.

Paista 200 asteessa 10 - 15 minuuttia.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat