29.06.2017   19 kommenttia Kategoria: Konvehdit ja makeiset,  Muuta makeaa,  Pikkuleivät
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Pähkinätön

Sateenkaarimarengit omalla kuvalla


Sateenkaariteema on juuri nyt ajankohtainen meneillään olevan Pride-viikon tiimoilta. Mahtavaa viikkoa kaikille Priden viettäjille! Lisäksi sateenkaari on tietysti ikisuosikki lastenjuhlissa, sen hempeän pastelliset sävyt ovat niin kauniita! Nämä häämarengit on personoitu hyödyntämällä omasta kuvasta teetettyä marenkikuva-arkkia. Näin esimerkiksi häihin saa morsiusparin nimikirjaimilla varustetut herkut. Arkkeja voi käyttää myös suklaan kanssa.

Vinkit:

  • Marengit voi pursottaa myös leivinpaperin päälle. Marenkikuva-arkin käyttöä on opastettu sitä silmällä pitäen, että haluat tiettyyn tilaisuuteen räätälöityjä (esimerkiksi logolla tai päivänsankarin nimellä varustettuja) marenkeja. Marenkiarkkien teettämisestä löydät tarkempaa tietoa alempaa linkkiä klikkaamalla. Yhdestä arkista tulee 28 pikkumarenkia.
  • Värikäs pursotus on tehty hyödyntäen kolmiosaista tyllaa, johon saa liitettyä kolme pursotuspussia. Liittimen ansiosta kaikki värit tulevat pursotettaessa tyllasta yhtä aikaa. Pursotuksen voi toki tehdä tavallisella tylla-pursotuspussiyhdistelmälläkin, jolloin eriväriset marenkivaahdot laitetaan samaan pussiin.

28 kuvallista pikkumarenkia + 15 keskikokoista marenkia

Ainekset:
4 valkuaista
3 dl sokeria
keltaista, vaaleanpunaista ja sinistä pastaväriä
marenkikuva-arkki omasta kuvasta


Valmistele pursotuspussi ennen marenkivaahdon valmistamista. Tiputa kolmiosaisen liittimen jokainen osa erikseen yhden pursotuspussin sisään. Leikkaa pussin päähän aukko siten, että liitin tulee pussista ulos niin pitkälle, että myös pienet kiinnitysosat (aukko ja uloke) tulevat ulkopuolelle.

sateenkaaripursotus-pursotin-6 sateenkaaripursotus-pursotin

Liitä liittimen osat yhteen sovittamalla aukot ja ulokkeet kohdilleen. Huomaa, että osat eivät ole samanlaisia, vaan sopivat yhteen vain tietyssä järjestyksessä.

sateenkaaripursotus-pursotin-2 sateenkaaripursotus-pursotin-3

Laita päälle tähtitylla ja kiinnitä se violetilla suukappaleella. Laita pussi mahdollisimman korkeaan ja kapeaan astiaan, jossa se pysyy pystyssä täyttämisen ajan.

sateenkaaripursotus-pursotin-4 sateenkaaripursotus-pursotin-5

Laita valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään astiaan, esimerkiksi teräskulho tai -kattila sopii hyvin. Laita toisen kattilan pohjalle vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Aseta päälle valkuaisastia. Varmista, että astia on kosketuksissa vain vesihöyryn, ei kiehuvan veden kanssa. Sekoittele valkuaisseosta vesihauteessa, kunnes seoksen lämpötila on kohonnut 60 asteeseen. Käytä apuna paistomittaria.

Nosta astia liedeltä. Jos käytit kattilaa, kaada valkuaisseos kulhoon, jossa vatkaaminen on helpompaa. Vatkaa seosta, kunnes se on jäähtynyt ja rakenteeltaan jämäkkää ja kiiltävää (noin 10 minuuttia).

Jaa vaahto kolmeen osaan ja värjää pastaväreillä hempeän vaaleankeltaiseksi, vaaleanpunaiseksi ja vaaleansiniseksi.

Vinkki! Saat näistä kolmesta väristä nopealla keinolla tuplamäärän sävyjä. Kun vaahto on valmis, lisää toista sävyä (esimerkiksi keltaiseen tippa vaaleanpunaista) vaahdon toiselle puoliskolle. Sekoita väri vatkaimilla siten, että pidät vatkaimet koko ajan kulhon toisella reunalla. Sävyt menevät seuraavasti:

  • Keltaiseen tippa vaaleanpunaista -> oranssi vaahto
  • Vaaleanpunaiseen tippa sinistä -> violetti vaahto
  • Vaaleansiniseen tippa keltaista -> vihreä vaahto

Lusikoi jokainen värisävy omaan pursotuspussiinsa. Jos yhdessä kulhossa on kahta sävyä, annostele se pussiin niin, että lusikallisen mukana tulee molempia värejä. Sulje pussit napsauttamalla ne kiinni pussinsulkijoilla.

Aseta marenkikuva-arkki pellille karhea puoli ylöspäin.

Pursota pieniä ruusukkeita kuvien päälle. Pursota loput marenkivaahdosta leivinpaperille. Marenkeja tulee kaksi pellillistä.

Kuivata marenkeja 90-asteisessa uunissa noin 2 tunnia. Molemmat pellit voi laittaa yhtä aikaa uuniin myös ilman kiertoilmatoimintoa. Vaihda puolivälissä peltien paikkaa. Peitä paiston aikana leivinpaperilla, mikäli marengit alkavat saada väriä. Irrota marengit varovasti arkista.

Avainsanat:
Sateenkaari

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
4 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat