10.07.2015   20 kommenttia Kategoria: Kesä,  Lapset,  Pikkuleivät

Sateenkaarikeksit


sateenkaarikeksit

Välillä kotileipurin keittiö on oikea taikurin näyttämö, jossa pikkuleivistä paljastuu sateenkaaren värikirjo. Ota koko väripaletti käyttöön ja taio murotaikina upeiksi sateenkaarikekseiksi.

Vinkit:

  • Taikinan voi tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan. Ota kuitenkin noin tuntia aiemmin huoneenlämpöön pehmenemään.
  • Älä käytä nestemäisiä värejä taikinan värjäämiseen, vaan valitse pasta- tai geelivärejä. Niitä myydään leivontatarvikeliikkeissä ja settinä isommissa ruokakaupoissa.
  • Astetta helpompi versio on kaksiväriset spiraalikeksit. Värillisen taikinan voi tehdä myös sekoittamalla joukkoon kaakaojauhetta.
  • Voit nopeuttaa valmistamista jättämällä nonparellikuorrutteen pois. Keksit ovat näyttäviä ilman sitäkin.

40 kappaletta

Taikina:
200 g voita
1 ½ dl sokeria
1 keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
pastavärejä (keltainen, pinkki, violetti ja sininen)

Koristelu:
1 valkuainen
n. 80 g nonparelleja


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuainen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan.

sateenkaarikeksit-vaihe

Jaa taikina neljään yhtä suureen osaan. Värjää jokainen neljännes eri väriseksi sekoittamalla joukkoon pastaväriä.

sateenkaarikeksit-vaihe-2 sateenkaarikeksit-vaihe-3

Kääri taikinapalat kelmuun ja nosta jääkaappiin noin 1,5 tunniksi.

Ripottele leivinpaperille runsaasti jauhoja. Kauli ensimmäinen taikinapala ohueksi levyksi (20 x 30 cm). Ripottele jauhoja kaulimisen aikana, jotta taikina ei tartu kaulimeen. Kauli seuraava pala samalla tavalla.

sateenkaarikeksit-vaihe-4

Ravistele ylimääräiset jauhot leivinpaperin päältä ja pyyhi myös taikinalevyn pinta jauhoista, jotta se tarttuu paremmin kiinni. Kumoa ensimmäisenä kaulitun levyn päälle. Irrota leivinpaperi rauhallisesti vetämällä. Jatka samaan tapaan, kunnes kaikki neljä väriä ovat päällekkäin.

sateenkaarikeksit-vaihe-5

Tasaa pitkät sivut veitsellä. Kieritä tasatusta reunasta alkaen rullaksi. Nosta rulla pakastimeen tunniksi.

sateenkaarikeksit-vaihe-6 sateenkaarikeksit-vaihe-7

Sivele rullan pinta huolellisesti valkuaisella. Kaada nonparelleja reunalliseen astiaan ja kierittele rullaa nonparelleissa. Nosta takaisin pakastimeen 20 minuutiksi, jotta nonparellit jähmettyvät kiinni.

sateenkaarikeksit-vaihe-8 sateenkaarikeksit-vaihe-9

Leikkaa rullasta muutaman millin paksuisia viipaleita.

sateenkaarikeksit-vaihe-10

Nosta pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia.

Resepti on julkaistu myös Unelmien Talo & Koti -lehdessä toukokuun 2015 numerosssa.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat