sateenkaarikakku-6

sateenkaarikakku-2-3

Kun kaappeihin on kertynyt vuosien varrella monenlaisia nonparelli- ja koristeraepurkkeja, ei tämän kakun koristelu tuota ongelmia. Valitsin tämän aiheen tyttäreni nimipäiväkakkuun, sillä sateenkaari on hänen suosikkiaiheensa omissa piirustuksissa. Itse jouduin monta kertaa kakunteon lomassa lunttamaan netistä, missä järjestyksessä raidat menivätkään – asia, joka 6-vuotiaalle on aivan päivänselvä.

Kakkupohjan värjäämisen onnistumisesta tulee aina välillä kysymyksiä. Itse en ole tavannut juurikaan värillisiä pohjia tehdä, joten tässä nyt todisteena, että se onnistuu hyvin ja mitä moninaisemmissa sävyissä. Ripoteltavien koristeiden sijaan sateenkaaren olisi voinut tehdä myös elintarvikeväreillä maalaamalla. Silloin kakun olisi voinut kuorruttaa valkoisella massalla.

Haluan vielä mainita pienestä jiposta, jonka kakkuun lisäsin. Leikkasin kakusta yhden palan pois sateenkaaren pään kohdalta. Tänne piilotin syötävän aarteen: täytin kolon kermavaahdolla ja isoilla suklaa-maissipalloilla. Päivänsankari sai tehtäväkseen arvata aarteen sijainnin ja leikata sen esiin. Piilotusoperaatio kannattaa suorittaa ennen kuin levittää päälle kermaa ja koristeita.


Huom!
Kakku on mitoitettu normaalia pienempään, halkaisijaltaan 20 cm vuokaan.

Valkosuklaakakku


Pohja:

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
pinkkiä, keltaista ja violettia pastaväriä

Kostutus:
2 dl maitoa

Täyte:

2 ½ dl kevytvispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g valkosuklaata
turkoosia (ice blue) ja oranssia pastaväriä

Pursotukset ja koristelu:

4 dl Flora Vispiä
2 tl sokeria
1 ½ rkl vaniljakreemijauhetta
nonparelleja, strösseliä ja koristerakeita


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää nuolijalla tai vatkaimen hitaimmalla teholla sekoittaen munavaahtoon. Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Käytä samankokoisia kulhoja, jotta määrän arvioiminen on helpompaa. Värjää pastaväreillä taikinat eri sävyihin (tässä vaaleanpunainen, keltainen ja violetti).

sateenkaarikakku

Peitä uunipelti leivinpaperilla. Sivele öljyä kevyesti irtopohjavuoan (20 cm) reunarenkaan alaosaan. Laita rengas leivinpaperin päälle ja kaada sisään yksi taikinoista.

sateenkaarikakku-2

Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa toiselle leivinpaperille. Irrota samantien leivinpaperi pohjan päältä. Paista samaan tapaan kaksi muuta pohjaa.

sateenkaarikakku-3 sateenkaarikakku-4

Vatkaa kevytvispi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaasula täytevaahdon joukkoon. Jaa täyte kahteen yhtä suureen osaan. Värjää eri sävyisiksi (tässä oranssi ja turkoosi).

sateenkaarikakku-7

Nosta violetti kakkupohja tarjoilulautaselle. Kostuta maidolla. Levitä päälle turkoosi täyte. Nosta päälle keltainen pohja, kostuta ja levitä oranssi täyte. Laita kanneksi vaaleanpunainen pohja ja kostuta.

sateenkaarikakku-2-2

Mittaa kulhoon Flora Vispi ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi ja siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Älä vatkaa vaahtoa liian kovaksi, jotta saat pilvimäisestä pursotuksesta pehmeän näköisen.

Levitä ohut kerros kermavaahtoa kakun pinnalle. Laita loput pursotuspussiin, jossa on iso, pyöreä tylla. Voit käyttää tähän hyvin myös isoa pakastuspussia tai kertakäyttöistä pursotuspussia, jonka kulmaan leikkaat ison aukon. Nosta pursotuspussi jääkaappiin odottamaan.

Viillä veitsellä kakun pintaan ”apuviivat” sateenkaaren eri värisille raidoille. Tee raidoitus ripottelemalla pintaan nonparelleja, strösseliä ja koristerakeita.

sateenkaarikakku-3-2 sateenkaarikakku-4-2

Pursota kermavaahdolla sateenkaaren reunoille ja kakun sivuille pyöreitä pilvimäisiä röykkiöitä.

sateenkaarikakku-5