Kun kaappeihin on kertynyt vuosien varrella monenlaisia nonparelli- ja koristeraepurkkeja, ei tämän kakun koristelu tuota ongelmia. Valitsin tämän aiheen tyttäreni nimipäiväkakkuun, sillä sateenkaari on hänen suosikkiaiheensa omissa piirustuksissa. Itse jouduin monta kertaa kakunteon lomassa lunttamaan netistä, missä järjestyksessä raidat menivätkään – asia, joka 6-vuotiaalle on aivan päivänselvä.

Kakkupohjan värjäämisen onnistumisesta tulee aina välillä kysymyksiä. Itse en ole tavannut juurikaan värillisiä pohjia tehdä, joten tässä nyt todisteena, että se onnistuu hyvin ja mitä moninaisemmissa sävyissä. Ripoteltavien koristeiden sijaan sateenkaaren olisi voinut tehdä myös elintarvikeväreillä maalaamalla. Silloin kakun olisi voinut kuorruttaa valkoisella massalla.

Haluan vielä mainita pienestä jiposta, jonka kakkuun lisäsin. Leikkasin kakusta yhden palan pois sateenkaaren pään kohdalta. Tänne piilotin syötävän aarteen: täytin kolon kermavaahdolla ja isoilla suklaa-maissipalloilla. Päivänsankari sai tehtäväkseen arvata aarteen sijainnin ja leikata sen esiin. Piilotusoperaatio kannattaa suorittaa ennen kuin levittää päälle kermaa ja koristeita.