Kevään ja kesän juhlien täydellinen makea herkku ja jälkiruokahitti tulee tässä! Browniemaisen pehmeiden suklaakeksien välissä on ihanan makuinen ja helppotekoinen jäätelökerros. Kun leivokset täyttää pursottaen, syntyy näyttävä ja viimeistelty lopputulos.

Suklaakeksit on leivottu Danerollesin suklaahipputaikinalla (Chocolate Chunk Cookie Dough), joka löytyy ruokakauppojen kylmähyllystä – sijainti on usein sama kuin croissant-taikinalla ja valmisleivonnaisilla. Säilytäthän tuoretaikinan kotonakin jääkaapissa!

Huom! Cookie-taikinaa löytyy ainakin Primoista ja monista isommista K-kaupoista. Saatavuus vaihtelee samankin ketjun sisällä, joten esitä rohkeasti tilaustoive kauppiaalle! Itse löysin taikinaa Prismasta.

Chocolate Chunk -taikina on vegaanista. Vaihda vispikerma kasvivispiin ja vaniljakreemi maidottomaan vaniljavanukkaaseen, niin saat täytteestäkin vegaanisen.

Valittavanasi on kolme erilaista täytemakua: vanilja, kaakao ja minttu. Jokaiselle löytyy näistä oma suosikkinsa – tai useampi. Juhlia varten voit valmistaa leivokset jo hyvissä ajoin pakastimeen ja helpottaa näin edeltävien päivien kiirettä.