06.04.2018   8 kommenttia Kategoria: Halloween,  Juomat,  Vappu,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Salmiakkisima


Salmiakki on suomalaisten erikoisuus ja salmiakkifanit tykkäävät yhdistellä sitä erilaisiin leivonnaisiin ja ruokiin. Salmiakin makuista simaa en ole vielä missään nähnyt saati maistanut. Mutta kun tällaisen ajatuksen sain, niin se oli aivan pakko toteuttaa. 🙂 Ei tarvitse olla salmiakkifani tykätäkseen tästä. Riittää, että tykkää lakritsista. Siman makeus taittaa salmiakin pistävyyden pois ja sitruuna sopivasti raikastaa. Sima-nimityksestä huolimatta tätä juomaa voi tarjoilla muulloinkin kuin vappuna, esimerkiksi alkumaljana. Seuraavan kerran aion kaivaa reseptin esiin halloweenin aikaan, sillä mustassa värissä on jotain maagista. Jännä kuulostella, mitä te tästä tykkäätte!

Vinkki: Salmiakkimixeriä myydään apteekeissa ja hyvin varustetuissa ruokakaupoissa. Tsekkaa Haganolin sivuilta ”mistä mixeriä” -kartasta lähin ostopaikkasi. Myös Kinuskikissan Toivepuoti myy mixeriä.

4,5 litraa

Ainekset:
2 + 2 litraa vettä
250 g fariinisokeria
250 g taloussokeria
herneenkokoinen pala tuorehiivaa
3 ½ dl Haganolin salmiakkimixeriä
2 pientä sitruunaa

Pulloihin:
sokeria


Kuumenna 2 litraa vettä kiehuvaksi isossa kattilassa (vetoisuus 5 litraa). Lisää joukkoon sokerit. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Lisää loput vedestä kylmänä.

Odota, kunnes neste on kädenlämpöistä. Sekoita hiivapala pieneen nestemäärään. Lisää sitten kattilaan ja sekoita huolellisesti. Sekoita joukkoon salmiakkimixeri.

Pese sitruunat. Kuori sitruunan keltainen pintaosa kuorimaveitsellä. Leikkaa pois valkoinen, kitkerä kuoriosa. Viipaloi sitruuna ja poista siemenet. Lisää viipaleet ja kuoret kattilaan. Anna seistä huoneenlämmössä noin vuorokausi kannella suojattuna.

Laita pulloihin teelusikallinen (per 1 litra) sokeria.

Poimi sitruunaviipaleet simasta. Sekoita huolellisesti pohjaa myöten, jotta väri tasoittuu. Kaada sima siivilän läpi pulloihin.

Pullotusvaiheen jälkeen siman valmistumisaika on noin viikko viileässä. Älä sulje pulloja liian tiiviisti ja vapauta pulloon muodostuva paine aika ajoin avaamalla korkki.

Säilytä valmis sima viileässä ja käytä viikon kuluessa. Huom: ennen laseihin kaatamista avaa korkki ja anna siman kuohahtaa pullossa (tarvittaessa heiluta pulloa varoen). Odota hetki, kunnes sima on lakannut kuplimasta. Kuplien noustessa pintaan siman musta väri ja maku tasoittuu.

Yhteistyössä Haganol

haganol-logo

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
32 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissa Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Joulukuun kinuskiarvonta



Joulukuun arvonnassa on palkintona kaksi Meiran tuotesettiä. Käy osallistumassa!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit