Saksalaisen juustokakun salaisuus on pehmeän rahkaisessa täytteessä, johon sitruuna antaa raikkaan säväyksen. Kakku valmistetaan uunissa paistamalla ja annetaan tekeytyä jääkaapissa yön yli. Makuelämys kruunataan runsaalla kermavaahdolla.

Käsekuchen on minulle tuttu jo kouluajoilta Saksan kielen kirjoista. Myös äidiltä olin kuullut tästä saksalaisesta ihanuudesta, joka oli ollut mieleenpainuva makuelämys hänen opiskellessaan kieltä Saksassa. Myöhemmin pääsin itsekin tutustumaan Käsekucheniin, kun teimme vanhempieni kanssa automatkan läpi Saksan. Käsekuchenin maistaminen paikallisessa konditoriassa oli siitäkin syystä erityinen kokemus, että en ollut koskaan juustokakkuja nähnyt saati syönyt. Oli ihmeellistä, että kakku oli lähes yksinomaan pelkkää täytettä ohuenohuella pohjalla. Eikä se maistunut yhtään juustolta! 🙂 Saksalaiset eivät välttämättä tee kakkuun edes pohjaa, mutta minusta se täydentää rakennetta mukavasti.

Kun kuulin Valion uudesta kermarahkasta, jollaista olinkin kaipaillut leivontakäyttöön, lamppu syttyi pääni päällä. Tiesin heti, mitä siitä leipoisin! Oli aika palata lapsuuteen. 🙂