Olen pitkään haaveillut ”gourmet-pizzan” valmistamisesta, jossa kaikki tehdään pitkän kaavan mukaan taikinajuuresta ja tomaattikastikkeesta lähtien. Nyt päätin ottaa haltuun pizzan teon salat. Perinteisen rasvaisen italialaisen pizzan sijaan mietin tarkkaan täytteiden ravintoarvoja. Hyvän olon pizza syntyy broilerin lisäksi maukkaista kotimaisista juureksista ja ihanista yrteistä. Itse asiassa jo täytteet yksistään muodostavat aterian. Jos haluaa skipata pizzaosuuden, aineksista voi tehdä pataruoan, jossa juurekset ja marinoitu broileri kypsennetään uunivuoassa. Kypsennyksen loppuvaiheessa paistoksen voi kuorruttaa juustolla.
Pizzan kanssa riittää touhua kokonaiseksi päiväksi, mutta moni vaihe on mahdollista tehdä etukäteen. Lue valmistautumisesta tarkemmin alla olevista vinkeistä.
Sunlit: monissa ohjeissa käytetään nimenomaan murskaa, mutta tuoreista tomaateista tulee varmasti vähintään yhtä hyvä kastike. 🙂 Kiitos vinkistä, tuo gluteenijauho on minullekin uusi tieto!