Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Sacherkakku á la Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Sacherkakku á la Kinuskikissa

22.3.2011






Sacherkakun te Kinuskit äänestitte toivekakkureseptiksi viime kuussa. Pohdin pitkään, miten haastetta pitäisi lähestyä. Toisaalta on tärkeää kunnioittaa Sacherkakun luonnetta ja tehdä kakku niin, että se on yhä esikuvansa veroinen. Toisaalta Sacherohjeita on netti pullollaan eli jotain omaa ideaa halusin wieniläiseen suklaaklassikkoon tuoda.

Kaiken lähtökohtana on tietenkin ihana suklainen ja pehmeä kakkupohja. Perinteiset Sacherkakkuohjeet unohtavat kostutuksen, mutta mielestäni kevyt kostutus on paikallaan täytekakussa kuin täytekakussa. Aprikoosihillo/marmeladi on olennainen osa klassikkokakkuamme. Monet ohjeet kehottavat tarjoilemaan kakun kermavaahdon kera. Minusta kermavaahto on niin olennaisesti makunautintoon kuuluva elementti, että halusin tuoda sen osaksi täytettä. Kermavaahtoon saa ihanaa vaniljaisuutta, kun käyttää runsaasti vaniljansiemeniä sisältävää sokeria (tällaista vaniljasokeria löytyy joistain ruokakaupoista valmiina, toinen vaihtoehto on laittaa tavallisen vaniljasokerin lisäksi vaniljajauhetta).

Herkullisia hetkiä Sacherkakun äärellä!

Pohja:
suklaakakkupohja

Kostutus:
1 ½ dl maitoa
½ tl vaniljasokeria

Täyte:
4 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
1 ½ prk (á 230 g) aprikoosimarmeladia

Aprikoosikuorrutus:

½ prk (á 230 g) aprikoosimarmeladia
1 tl sitruunamehua

Suklaakuorrutus:
200 g tummaa suklaata
1 ½ dl kuohukermaa

Koristelu:
hieman tummaa suklaata
2 ½ dl Flora Vispiä
1 rkl vaniljakreemijauhetta
hasselpähkinärouhetta


Paista suklaakakkupohja erillisen ohjeen mukaan, vuoka 24 cm. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se kolmeen osaan. Pohjan voi hyvin tehdä etukäteen ja pakastaa.

Kakun siirtelyssä apuna voi käyttää paksua pahvia. Piirrä ympyrä pahviin paistovuoan reunoja myöten, leikkaa irti ja päällystä foliolla.

Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja vatkaa vaahdoksi.

Kostuta pohja vaniljamaidolla.

Levitä päälle aprikoosimarmeladia ja kermavaahtoa.

Laita päälle toinen pohjalevy, kostuta ja levitä päälle loput täytteet. Nosta päälle viimeinen levy ja kostuta. Tasoita kakun reunat lastalla tai levitysveitsellä.

Keitä marmeladia ja sitruunamehua hetken aikaa. Seoksella saat tasaisen pinnan kakulle. Marmeladi sisältää jonkin verran sattumia, joten halutessasi voit laittaa marmeladin pieneen astiaan ja soseuttaa sen sauvasekoittimella ennen kiehauttamista. Levitä seos kakun päälle ja reunoille. Laita kakku kuorrutteen valmistelun ajaksi pakastimeen – näin pinta jähmettyy sopivasti.

Valmista kuorrute suklaakuorruteohjeen mukaan. Sijoita kakku kakkuritilän päälle, josta ylimääräinen kuorrute pääsee valumaan läpi. Tasoita pinta nopeasti palettiveitsellä tai leveällä lastalla.

Voit koristella reunan vaikkapa pähkinärouheella, mantelilastuilla tai kookoshiutaleilla.

Jos haluat kakkuun Sacher-tekstin, voit tehdä ”apukirjoituksen” cocktail- tai paistotikun kärjellä. Sitä myötäillen on helppo pursottaa teksti suklaalla (pursotus 2-3 mm paksulla pyöreällä tyllalla).

Koristele kakku kermaruusuilla. Tässä pursotukseen on käytetty jättikokoista (3,5 cm) ja 15 mm kokoista ruusutyllaa. Jättitylla kiinnitetään pakastuspussiin siten, että kulmaan leikataan aukko ja ympärille kiedotaan teippiä. Normaalikokoinen ruusutylla käy tavalliseen pursotuspussiinkin. Pursotuksissa on hyödynnetty lisäksi pyöreää tyllaa, jolla on tehty tekstiä reunustavat kiehkurat.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 15 henkilölle 114

Avainsanat

Suklaakakku

Ainesosat

HedelmäSuklaa

Kategoriat

KlassikotTäytekakut

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Tykkäsitkö?

(15)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (114)

Kinuskikissa8.6.2020 13:48

Noora: vaihekuvista tämä selviää eli katso seuraava kohta: ”Kakun siirtelyssä apuna voi käyttää paksua pahvia. Piirrä ympyrä pahviin paistovuoan reunoja myöten, leikkaa irti ja päällystä foliolla.” Nykyään tosin on tällaisia valmiitakin kakkupahveja myynnissä:

https://toivepuoti.kinuskikissa.fi/epages/kk.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Kinuskikissa/Categories/%22Alustat%2C%20laatikot%2C%20telineet%2C%20tuet%20ja%20koristepaperit%22/%22Alustat%2C%20kakkutuet%20ja%20koristepaperit%22

Noora Mäenpää7.6.2020 15:02

Olen kokeilemassa tätä reseptiä ensi viikolla! Mutta heräsi kysymys, kun aiemmin en ole tällä tavoin itse kuorruttanut. Että; kun laitat kakun ritilän päälle kuorruttaessa, niin miten/minkä avuin nostat kuorrutetun kakun siististi tarjoiluastialle ilman että pohja pääsee hajoamaan/sotkumaan? 🙂

Kinuskikissa15.10.2019 09:55

soja 🙂

soja12.10.2019 22:23

tämäkin valmiina huomiseen juhlapäivään, luotto-ohje!

Kinuskikissa25.2.2019 19:53

mari-johanna: olet kultainen, kun jaksoit ryhtyä toivekakun leipomiseen voimia vaativasta viikonlopusta huolimatta. Ehkä juuri sellaisella hetkellä teot ovat sanojakin arvokkaampia! Kiitos mieltä lämmittävästä palautteesta. Ihanaa kuulla, että resepti sai Sacher-fanin hyväksynnän. 🙂

mari-johanna24.2.2019 19:15

Kylläpä on kerrassaan maanmainio kakku! Tähän on hyvä päättää tunteikas ja raskas viikonloppu!
Pakko oli tulla kakun mahtavuutta kehumaan, huomenna sitten kuvaa galleriaan.
Eilen kun saattelimme rakkaan mummon haudan lepoon ja tänään mieheni täytti 50 haluten taas sen perinteisen Sacherin, mutta jollain uudella twistillä.
Muistin heti tämän version sacherista ja todentotta…
Tätä tehdään vielä uudestaan! Pohja oli ihanan suklainen ja onnistui gluteenittomana todella hyvin. Kerma lisä (toki kaslinkin aito maidottomalla kerman korvikkeella tehtynä) oli maukas lisä ja leikatessakin tuli mukava valkoinen raita siis esiin kaiken tumman keskeltä.
Kyllä,plussapisteet tänne!!!

Kata30.11.2018 13:38

Maris, juuri tuota tarkoitin: täyte pursusi välistä ja kakku painui ikävästi kasaan. Terävän veitsen ajattelinkin laittaa kakkulapion kaveriksi pöytään. Kokeilen kreemijauhetta, kiitos vinkistä. Pohjat teen pakatimeen ja toki kostutan ja täytän ne jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

maris29.11.2018 18:21

Kata ja Kinuskiemo: tuli tässä keskusteluanne sivusta seuranneena sellainen seikka mieleen, että tässä ei varmaan olisi haitaksi, vaikka kermavaahdon sekaan lisäisi hieman vaniljakreemijauhetta (joko vaniljasokerin tilalle tai lisäksi).

Itse olen huomannut, että jos kakkupohja on raskas/tiivis ja täyte on puolestaan rakenteeltaan kevyt, niin silloin täyte helposti tursuaa välistä ulos kakkua leikatessa, ja kakku ns. painuu kasaan. Vaniljakreemijauhe tekisi kermavaahdosta hieman jämäkämpää ja voisi näin estää tätä ’tursuamisilmiötä” (kuten toki tuo Kinuskiemon mainitseman terävä veitsikin), jos siitä kenties tässä tapauksessa on kyse. 🙂

Kinuskiemo29.11.2018 13:50

Kata: Huomasin, että olit laittanut uuden kommentin. Ja nyt putosin kärryiltä. Aiemmin kerroit, että ”kakku tuli heti maisteluun, ei ehtinyt vetäytyä seuraavaan päivään”. Äskeinen kommenttini perustui siihen tietoon. Jos kuitenkin täytit kakun vasta kahden päivän päästä, niin olisi se kuitenkin tarvinnut vetäytymisaikaa kostutuksen ja täytteiden kanssa. Jos kakkupohja oli ”melko raskas”, siis varmasti kiinteä, eikä suinkaan höttöinen, niin jää minulle arvoitukseksi, miksi se leikatessa ”painui rumasti kasaan”. Mietin, olisiko leikkausveitsi ollut syyllinen. Terävä veitsi, mielellään vaikka sahalaitainen, toimii kakkua leikatessa parhaiten. Selviää kevyemmällä painamisella.

Kinuskiemo29.11.2018 13:31

Kata: Kyllä olen, silläkin. (Eikä ”tämä” pohja ole tosiaankaan höttöinen. Tarkoitin edellä tuossa kohdassa kakkupohjia yleisemmin.) Mutta leipomispäivänä täytetyllä kakkupohjalla, oli se mikä tahansa, ei ole leikkaamista ajatellen yhtä hyvä rakenne ja koostumus kuin seuraavana päivän kakulla. Jos leikatessa kakku ”painui rumasti kasaan”, oletan, jos pohjan leipominen muuten oli onnistunut hyvin, että kakku olisi tarvinnut odottelua ennen tarjoamista.

PS.
Kaikki sivuston ohjeet ovat Kinuskikissan ohjeita.

Kinuskigalleria (10)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Sacherkakku á la Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Sacherkakku á la Kinuskikissa

22.3.2011






Sacherkakun te Kinuskit äänestitte toivekakkureseptiksi viime kuussa. Pohdin pitkään, miten haastetta pitäisi lähestyä. Toisaalta on tärkeää kunnioittaa Sacherkakun luonnetta ja tehdä kakku niin, että se on yhä esikuvansa veroinen. Toisaalta Sacherohjeita on netti pullollaan eli jotain omaa ideaa halusin wieniläiseen suklaaklassikkoon tuoda.

Kaiken lähtökohtana on tietenkin ihana suklainen ja pehmeä kakkupohja. Perinteiset Sacherkakkuohjeet unohtavat kostutuksen, mutta mielestäni kevyt kostutus on paikallaan täytekakussa kuin täytekakussa. Aprikoosihillo/marmeladi on olennainen osa klassikkokakkuamme. Monet ohjeet kehottavat tarjoilemaan kakun kermavaahdon kera. Minusta kermavaahto on niin olennaisesti makunautintoon kuuluva elementti, että halusin tuoda sen osaksi täytettä. Kermavaahtoon saa ihanaa vaniljaisuutta, kun käyttää runsaasti vaniljansiemeniä sisältävää sokeria (tällaista vaniljasokeria löytyy joistain ruokakaupoista valmiina, toinen vaihtoehto on laittaa tavallisen vaniljasokerin lisäksi vaniljajauhetta).

Herkullisia hetkiä Sacherkakun äärellä!

Pohja:
suklaakakkupohja

Kostutus:
1 ½ dl maitoa
½ tl vaniljasokeria

Täyte:
4 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
1 ½ prk (á 230 g) aprikoosimarmeladia

Aprikoosikuorrutus:

½ prk (á 230 g) aprikoosimarmeladia
1 tl sitruunamehua

Suklaakuorrutus:
200 g tummaa suklaata
1 ½ dl kuohukermaa

Koristelu:
hieman tummaa suklaata
2 ½ dl Flora Vispiä
1 rkl vaniljakreemijauhetta
hasselpähkinärouhetta


Paista suklaakakkupohja erillisen ohjeen mukaan, vuoka 24 cm. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se kolmeen osaan. Pohjan voi hyvin tehdä etukäteen ja pakastaa.

Kakun siirtelyssä apuna voi käyttää paksua pahvia. Piirrä ympyrä pahviin paistovuoan reunoja myöten, leikkaa irti ja päällystä foliolla.

Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja vatkaa vaahdoksi.

Kostuta pohja vaniljamaidolla.

Levitä päälle aprikoosimarmeladia ja kermavaahtoa.

Laita päälle toinen pohjalevy, kostuta ja levitä päälle loput täytteet. Nosta päälle viimeinen levy ja kostuta. Tasoita kakun reunat lastalla tai levitysveitsellä.

Keitä marmeladia ja sitruunamehua hetken aikaa. Seoksella saat tasaisen pinnan kakulle. Marmeladi sisältää jonkin verran sattumia, joten halutessasi voit laittaa marmeladin pieneen astiaan ja soseuttaa sen sauvasekoittimella ennen kiehauttamista. Levitä seos kakun päälle ja reunoille. Laita kakku kuorrutteen valmistelun ajaksi pakastimeen – näin pinta jähmettyy sopivasti.

Valmista kuorrute suklaakuorruteohjeen mukaan. Sijoita kakku kakkuritilän päälle, josta ylimääräinen kuorrute pääsee valumaan läpi. Tasoita pinta nopeasti palettiveitsellä tai leveällä lastalla.

Voit koristella reunan vaikkapa pähkinärouheella, mantelilastuilla tai kookoshiutaleilla.

Jos haluat kakkuun Sacher-tekstin, voit tehdä ”apukirjoituksen” cocktail- tai paistotikun kärjellä. Sitä myötäillen on helppo pursottaa teksti suklaalla (pursotus 2-3 mm paksulla pyöreällä tyllalla).

Koristele kakku kermaruusuilla. Tässä pursotukseen on käytetty jättikokoista (3,5 cm) ja 15 mm kokoista ruusutyllaa. Jättitylla kiinnitetään pakastuspussiin siten, että kulmaan leikataan aukko ja ympärille kiedotaan teippiä. Normaalikokoinen ruusutylla käy tavalliseen pursotuspussiinkin. Pursotuksissa on hyödynnetty lisäksi pyöreää tyllaa, jolla on tehty tekstiä reunustavat kiehkurat.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 15 henkilölle 114

Avainsanat

Suklaakakku

Ainesosat

HedelmäSuklaa

Kategoriat

KlassikotTäytekakut

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Tykkäsitkö?

(15)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (114)

Kinuskikissa8.6.2020 13:48

Noora: vaihekuvista tämä selviää eli katso seuraava kohta: ”Kakun siirtelyssä apuna voi käyttää paksua pahvia. Piirrä ympyrä pahviin paistovuoan reunoja myöten, leikkaa irti ja päällystä foliolla.” Nykyään tosin on tällaisia valmiitakin kakkupahveja myynnissä:

https://toivepuoti.kinuskikissa.fi/epages/kk.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Kinuskikissa/Categories/%22Alustat%2C%20laatikot%2C%20telineet%2C%20tuet%20ja%20koristepaperit%22/%22Alustat%2C%20kakkutuet%20ja%20koristepaperit%22

Noora Mäenpää7.6.2020 15:02

Olen kokeilemassa tätä reseptiä ensi viikolla! Mutta heräsi kysymys, kun aiemmin en ole tällä tavoin itse kuorruttanut. Että; kun laitat kakun ritilän päälle kuorruttaessa, niin miten/minkä avuin nostat kuorrutetun kakun siististi tarjoiluastialle ilman että pohja pääsee hajoamaan/sotkumaan? 🙂

Kinuskikissa15.10.2019 09:55

soja 🙂

soja12.10.2019 22:23

tämäkin valmiina huomiseen juhlapäivään, luotto-ohje!

Kinuskikissa25.2.2019 19:53

mari-johanna: olet kultainen, kun jaksoit ryhtyä toivekakun leipomiseen voimia vaativasta viikonlopusta huolimatta. Ehkä juuri sellaisella hetkellä teot ovat sanojakin arvokkaampia! Kiitos mieltä lämmittävästä palautteesta. Ihanaa kuulla, että resepti sai Sacher-fanin hyväksynnän. 🙂

mari-johanna24.2.2019 19:15

Kylläpä on kerrassaan maanmainio kakku! Tähän on hyvä päättää tunteikas ja raskas viikonloppu!
Pakko oli tulla kakun mahtavuutta kehumaan, huomenna sitten kuvaa galleriaan.
Eilen kun saattelimme rakkaan mummon haudan lepoon ja tänään mieheni täytti 50 haluten taas sen perinteisen Sacherin, mutta jollain uudella twistillä.
Muistin heti tämän version sacherista ja todentotta…
Tätä tehdään vielä uudestaan! Pohja oli ihanan suklainen ja onnistui gluteenittomana todella hyvin. Kerma lisä (toki kaslinkin aito maidottomalla kerman korvikkeella tehtynä) oli maukas lisä ja leikatessakin tuli mukava valkoinen raita siis esiin kaiken tumman keskeltä.
Kyllä,plussapisteet tänne!!!

Kata30.11.2018 13:38

Maris, juuri tuota tarkoitin: täyte pursusi välistä ja kakku painui ikävästi kasaan. Terävän veitsen ajattelinkin laittaa kakkulapion kaveriksi pöytään. Kokeilen kreemijauhetta, kiitos vinkistä. Pohjat teen pakatimeen ja toki kostutan ja täytän ne jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

maris29.11.2018 18:21

Kata ja Kinuskiemo: tuli tässä keskusteluanne sivusta seuranneena sellainen seikka mieleen, että tässä ei varmaan olisi haitaksi, vaikka kermavaahdon sekaan lisäisi hieman vaniljakreemijauhetta (joko vaniljasokerin tilalle tai lisäksi).

Itse olen huomannut, että jos kakkupohja on raskas/tiivis ja täyte on puolestaan rakenteeltaan kevyt, niin silloin täyte helposti tursuaa välistä ulos kakkua leikatessa, ja kakku ns. painuu kasaan. Vaniljakreemijauhe tekisi kermavaahdosta hieman jämäkämpää ja voisi näin estää tätä ’tursuamisilmiötä” (kuten toki tuo Kinuskiemon mainitseman terävä veitsikin), jos siitä kenties tässä tapauksessa on kyse. 🙂

Kinuskiemo29.11.2018 13:50

Kata: Huomasin, että olit laittanut uuden kommentin. Ja nyt putosin kärryiltä. Aiemmin kerroit, että ”kakku tuli heti maisteluun, ei ehtinyt vetäytyä seuraavaan päivään”. Äskeinen kommenttini perustui siihen tietoon. Jos kuitenkin täytit kakun vasta kahden päivän päästä, niin olisi se kuitenkin tarvinnut vetäytymisaikaa kostutuksen ja täytteiden kanssa. Jos kakkupohja oli ”melko raskas”, siis varmasti kiinteä, eikä suinkaan höttöinen, niin jää minulle arvoitukseksi, miksi se leikatessa ”painui rumasti kasaan”. Mietin, olisiko leikkausveitsi ollut syyllinen. Terävä veitsi, mielellään vaikka sahalaitainen, toimii kakkua leikatessa parhaiten. Selviää kevyemmällä painamisella.

Kinuskiemo29.11.2018 13:31

Kata: Kyllä olen, silläkin. (Eikä ”tämä” pohja ole tosiaankaan höttöinen. Tarkoitin edellä tuossa kohdassa kakkupohjia yleisemmin.) Mutta leipomispäivänä täytetyllä kakkupohjalla, oli se mikä tahansa, ei ole leikkaamista ajatellen yhtä hyvä rakenne ja koostumus kuin seuraavana päivän kakulla. Jos leikatessa kakku ”painui rumasti kasaan”, oletan, jos pohjan leipominen muuten oli onnistunut hyvin, että kakku olisi tarvinnut odottelua ennen tarjoamista.

PS.
Kaikki sivuston ohjeet ovat Kinuskikissan ohjeita.

Kinuskigalleria (10)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa