Leivo Runebergin tortut täysin uudella tavalla! Tämä kakku koostuu paristakymmenestä minitortusta, joiden ydin on kermainen punssivaahto. Erillisten pikkuvuokien sijaan taikina paistetaan tavallisessa kakkuvuoassa. Kypsään kakkuun tökitään omenaporalla koloja, jotka täytetään ja kuorrutetaan.
Herkullisen täytevaahdon makua voi säätää sen mukaan tykkääkö Runebergin tortussa punssin vai manteliliköörin mausta. Jos haluaa ottaa enemmän vapauksia täytemaun suhteen, myös sitruunamehu tai kahvi käyvät vaahdon maustamiseen. Sopiva määrä löytyy maistelemalla.
Runebergin tortun ulkonössä vadelmahillo ja sitä reunustava sokerikuorrute ovat tietenkin tunnusomaisia, eikä niistä tingitä kakunkaan kohdalla. Kun koloja on tarpeeksi tiheästi, osuu jokaiseen kakkupalaan tasapuolisesti niin kuorrutetta kuin täytettä.
Ps. Jos kolojen kakkuainesta ei halua syödä sellaisenaan, niin se kannattaa pakastaa ja käyttää myöhemmin vaikka kerrosjälkkärissä.