20.04.2020   3 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut
Erityisruokavaliot: Munaton,  Pähkinätön

Ruby-suklaaseepra


Seeprakakut tulivat suosioon kuusi vuotta sitten. Ensimmäisen hyydykekakkuna toteutettavan seepran tein Kinuskikissan helpot suosikit -kirjaan ja se oli nimenomaan suklaaseepra. Viime vuonna kauppoihin tuli vaaleanpunaista Ruby-suklaata, jota löysin hiljaittain K-Supermarketista kokonaisena levynä. Silloin välähti ajatus tästä kakusta.

Suosittelen noudattamaan reseptiä tarkasti, mikäli olet ensimmäistä kertaa tekemisissä seepran kanssa. Aloita lukemalla resepti alusta loppuun, varaa kaikki ainekset valmiiksi lähettyville ja ryhdy vasta sitten leipomaan. Lisärohkaisua voi hakea salmiakkiseepran videosta. Onnea matkaan! 🙂

Pohja:
200 g dominokeksejä
50 g voita tai margariinia

Täytevaahto:
6 dl vispikermaa
500 g vaniljakastiketta *)

Ruby-suklaatäyte:
½ täytevaahdosta
4 liivatelehteä
120 g Ruby-suklaata
½ dl vettä
vaaleanpunaista pastaväriä

Tumma suklaatäyte:
½ täytevaahdosta
4 liivatelehteä
100 g tummaa suklaata
¾ dl vettä

Pinnalle:
makeisia
vaaleanpunaisia suklaapalloja
Ruby-suklaata
vaaleanpunaisia marenkeja

*) Valio Vanilla vaniljakastike, joka on vanukasmainen tuote. Eri asia kuin vaahtoutuva vaniljakastike!


Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla tai sivele reunaan öljyä, jotta kakku irtoaa vuoasta siistimmin. Reunakalvon käytöstä löydät videoidun ohjeen Instagramin kohokohdista otsikolla ”vinkkejä”.

Murskaa dominot tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vaniljakastike. Jaa täytevaahto kahteen yhtä suureen osaan. Käytä mieluiten kulhoja, joissa on kaatonokat. Tämä helpottaa täytteiden annostelua kaateluvaiheessa.

Laita kummankin täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Toimi seuraavissa vaiheissa ripeästi, sillä kumpikaan täyte ei saa päästä jähmettymään ennen vuokaan kaatamista.

Paloittele tumma suklaa ja Ruby-suklaa eri lautasille ja sulata molemmat mikrossa miedolla lämmöllä (max 200 W).

Kuumenna täytteiden vedet kiehuvaksi. Sulata molempiin liivatteet.

Valmista ensin vaaleanpunainen täyte, niin sinun ei tarvitse pestä vatkaimia välillä. Sekoita toiseen vaahtopuolikkaaseen Ruby-suklaa ja liivateseos ja toiseen puolikkaaseen tumma suklaa ja liivateseos. Ruby-täytteen väriä voit vahvistaa sekoittamalla joukkoon vaaleanpunaista pastaväriä.

Kaada vuoan keskelle vuorotellen tummaa ja vaaleanpunaista täytettä. Jatka näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. Loppua kohden annosta voi pienentää, niin saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion. Jos täyte painuu pohjaan, kaada se lähempää täytteen pintaa. Jos taas täyte jää kellumaan pinnalle, kaada ylempää. Mikäli jompi kumpi täyte tuntuu kaadettaessa liian paksulta, siihen voi lisätä ”lennosta” hieman vettä.

Laita kakku jääkaappiin hyytymään 3 tunniksi. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele makeisilla, suklaapalloilla, Ruby-suklaalla ja marengeilla.

Valmistusaika: 4 t

Vaikeusaste: Vaativampi

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
32 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat