Tämä ei ole focaccia, vaikka jotain sukunäköisyyttä sen kanssa onkin. Vaan turha tätä on pehmeän rakenteensa vuoksi oikeaoppiseksi rieskaksikaan tituleerata. Olkoon kyseessä siis runsaasti rouhetta sisältävä rieskandeerus. 😉
18.2.2013
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi.
Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut piimään.
Lisää sokeri, suola ja öljy.
Sekoita rouheita ja jauhoja taikinaan desilitra kerrallaan.
Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
Vaivaa taikinaa hetken aikaa kulhossa ja jaa kahdelle pellille leivinpaperin päälle.
Taputtele taikina jauhotetuin käsin 1 cm paksuksi leiväksi.
Anna kohota liinan alla toiset 30 minuuttia
Painele leipiin koloja sormella ja voitele oliiviöljyllä. Ripottele pinnalle sormisuolaa.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Toista öljyllä voitelu paiston jälkeen.
Koristele persiljalla.
Ihanaa kylläkin MUTTA… Aivan kauheaa 200kg laihduttajalle… Ite kyllä teen tän sillai et:
5dl vettä
2 auringonkukan siementä
5 seesaminsiementä
Hankala vaa vaivata mutta laittaa johonki pyöreään vuokaan. Paista 200asteessa 5 min. Päälle voi ripotella 1/2 tl sipulia tai purjoa 😉
Reseptinimessä oot tainnu saada konsultointia Samppa Linnalta. Miälenvikast rieskandeerosta, saa leipoo, mut ei oo pakko 🙂
Sama täällä. Lupaan ja takaan, että kokeiluun menee. 🙂
ohje miun mieleen, kokeiluun menee!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tein tätä rieskaa, leipää vai mitä nyt onkaan tänään ja hyvältä maistui 🙂
Korvasin vehnärouheen ruisrouheella mutta muuten tein täysin ohjeen mukaan. Vaikka leipiä tuleekin tosiaan tällä ohjeella kaksi pellillistä eli kaksi leipää, katosivat molemmat pellilliset tämän päivän aikana. Tuoreena leipä onkin parhaimmillaan.