18.02.2013   5 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Leivät, sämpylät ja rieskat
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Munaton

Rouheinen rieskandeerus


rieskandeerus-1

Tämä ei ole focaccia, vaikka jotain sukunäköisyyttä sen kanssa onkin. Vaan turha tätä on pehmeän rakenteensa vuoksi oikeaoppiseksi rieskaksikaan tituleerata. Olkoon kyseessä siis runsaasti rouhetta sisältävä rieskandeerus. 😉

Maukas rieska-leipä

Taikina:
5 dl piimää
50 g hiivaa
2 rkl sokeria
1 tl merisuolaa
1 dl oliiviöljyä
2 dl vehnärouhetta
1 dl pellavansiemenrouhetta
5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
oliiviöljyä
sormisuolaa
persiljaa


Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut piimään. Lisää sokeri, suola ja öljy. Sekoita rouheita ja jauhoja taikinaan desilitra kerrallaan. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 30 minuuttia.

Vaivaa taikinaa hetken aikaa kulhossa ja jaa kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Taputtele taikina jauhotetuin käsin 1 cm paksuksi leiväksi. Anna kohota liinan alla toiset 30 minuuttia.

Painele leipiin koloja sormella ja voitele oliiviöljyllä. Ripottele pinnalle sormisuolaa.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Toista öljyllä voitelu paiston jälkeen. Koristele persiljalla.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
Ei vielä tassutuksia
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan kaupan loka-arvonta

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat