22.12.2019   4 kommenttia Kategoria: Joulu,  Kinuskikissa kokkaa
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Rosolli


Rosolli on kuulunut meidän jouluvalmisteluissa minulle jo pienestä pitäen ja nyt olen siirtämässä tätä perinnettä omille tytöilleni. 🙂 Yksi syy perinteen muodostumiseen on varmasti ollut se, että minä olen ollut perheessämme innokkain rosollin kannattaja. Punajuurella värjätty kermavaahto lienee alkuun ollut paras keino myydä rosolli minulle. 🙂 Myöhemmin olen oppinut arvostamaan rosollin raikkautta vastapainona raskaammille laatikoille ja kinkulle.

Vinkit:

  • Piparjuuritahnan maku tuntuu voimakkaalta tuoreeltaan, mutta vuorokauden sisällä maut tasaantuvat. Rosolli onkin suositeltavaa valmistaa aatonaattona.
  • Jos haluat estää punajuurta värjäämästä muita vihanneksia, sekoita niiden joukkoon öljyä ennen punajuurikuutioiden lisäämistä.

4-6 hengelle koko joulupyhiksi

  • Ainekset:
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 peruna
  • 1 omena
  • 1 iso suolakurkku (tai maustekurkku)
  • 300 g punajuurta etikkaliemessä *)
  • ½ punasipulia
  • 1 rkl piparjuuritahnaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • Kastike:
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl sokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • ½ dl punajuurien lientä
  • 1 ½ tl sitruunamehua
  • 1 tl valkoviinietikkaa

*) Säilöttyä tai vihannesosaston tynnyristä. Muista ottaa mukaan myös lientä kastiketta varten.

  • Kuori porkkanat ja peruna. Keitä kypsiksi. Anna jäähtyä.
  • Kuori omena. Kuutioi porkkanat, peruna, omena, suola/maustekurkku ja punajuuret (muista ottaa talteen punajuuren liemi). Hienonna punasipuli. Yhdistä kaikki kasvikset keskenään. Mausta piparjuuritahnalla, pippurilla ja suolalla. Piparjuuritahnaa voi laittaa enemmänkin, jos haluaa rosollille kirpakkuutta.
  • Mittaa kulhoon kerma, sokeri ja suola. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon rauhallisesti vatkaten punajuuriliemi, sitruunamehu ja etikka. Tarjoile rosollin lisukkeena.

Valmistusaika: 60 min

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
11 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan maaliskuun arvonta



Maaliskuun arvonnassa palkintona Bonne Maman -merkkisiä marmeladeja ja tahnoja sekä Städterin irtopohjavuoka. Osallistu kertomalla minulle, mikä leivonnan raaka-aine olisit ja perustele vastauksesi. :)

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat