Teefani paneutuu höyryävän juomansa valmistamiseen suurella intohimolla. Teeharrastajalle kyse on lukemattomista teelaaduista, teeveden oikeaoppisesta keittämisestä ja hauduttamisesta. Aivan oma maailmansa! Itsekin arvostan viimeisen päälle valmistettuja tee- ja kahvijuomia, vaikka en omassa kotikeittiössäni yllä hifistelytasolle. Sen olen kuitenkin huomannut, että jo yksistään laadukkaan irtoteen kautta voi nostaa teen juomisen ihan uudelle tasolle. Reseptiä laatiessani syynäsin tarkoin läpi Punnitse & Säästä -ketjun laajaa irtoteevalikoimaa ja löysin sieltä uusia suosikkeja.

Teetä on yllättävän vähän hyödynnetty leivonnan saralla, vaikka potentiaalia maustamiskäyttöön olisi: teelehtien ohella yrtit, mausteet, marjat ja hedelmät ovat teesekoituksissa olennaisessa osassa. Inspiroiduin valmistamaan mm. kookoksella, inkiväärillä ja kardemummalla maustetusta rooibos-teestä kermaisen pannacotan. Minusta tee pääsi tässä jälkiruoassa oikeuksiinsa ainutlaatuisella tavalla. Lopputulos oli toisaalta tuttu, mutta kuitenkin jotain uutta.

Voit toki valjastaa pannacotan maustamiseen minkä tahansa suosikkiteesi. Näin reseptistä voi saada hyvin erilaisia versioita. Ota huomioon teen vahvuus muunnelmia suunnitellessasi.