rockyroad-kakku

Kivisen tien kahvikakku on vähän erilainen joulukakku. Popcornit antavat kakkuun keveyttä, jouluista makuteemaa tuovat piparit. Rocky Road -henkeen joukkoon voi toki laittaa myös vaahtokarkkeja, pähkinöitä ja makeisia.

Vinkit:

  • Leikkaa kakku terävällä veitsellä valmiiksi annospaloiksi. Palat on tarkoitettu syötäväksi kuivakakun tapaan kädestä suuhun.
  • Voit tehdä samalla reseptillä myös suklaamakeisia jähmettämällä seoksen leivinpaperilla vuoratussa astiassa. Leikkaa levy jääkaappikylmänä annospaloiksi.
  • Pienet muffinivuoat käyvät hyvin annoskupeiksi. Paketoi somaan rasiaan ja anna lahjaksi.
  • Vaalean kakun saat käyttämällä valkosuklaata. Valkosuklaakakusta tulee makeampi. Siihen sopivat mm. kuivatut, happamat marjat ja pähkinät.
  • Muuntele reseptiä karkkirouheilla, kuivatuilla hedelmillä, suolapähkinöillä, värikkäillä makeisilla ja muroilla.
  • Reilun litran verran popcorneja saat puolesta desilitrasta maissinjyviä. Kaada ison kattilan pohjalle öljyä ja lisää maissinjyvät. Nosta liedelle lämpenemään. Odota, kunnes popcornit ovat poksahdelleet.

Kolmen suklaan popcornkakku

Ainekset:
1 litra popcorneja
150 g piparkakkuja
3 rasiaa (à 75 g) sokeroituja kirsikoita
50 g voita
260 g tummaa suklaata
260 g maitosuklaata

Koristelu:
30 g valkosuklaata
40 g sokeroituja kirsikoita


Sekoita popcornien joukkoon murskatut piparkakut ja kirsikat.

Laita voi kattilaan ja lisää suklaa paloina. Sekoita liedellä miedolla lämmöllä, kunnes voi ja suklaa ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi.

Lisää suklaaseos muiden ainesten joukkoon. Vuoraa vuoka (tilavuus 2 litraa) kelmulla. Painele suklaaseos tiiviisti vuokaan. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmu.

Paloittele valkosuklaa pieneen pakastuspussiin ja sulje huolellisesti. Upota kuumaan veteen. Kun suklaa on sulanut, leikkaa kulmaan aukko ja pursota kakun päälle. Viimeistele kirsikoilla. Säilytä kakku jääkaapissa.