23.05.2017   Ei kommentteja Kategoria: Koristeet,  Rippijuhlat

Ristikoriste


Kultainen ristikoriste on piste i:n päällä rippikakussa. Koriste on yhdistetty kahdella eri muotilla otetuista kuvioista: piparkakkumuotilla otettu kuvio antaa koristeelle kokoa ja näyttävyyttä ja pienempi silikonimuotilla tehty risti lisää koristeellisuutta. Vaniljamassa toimii myös silikonimuotin kanssa toisin kuin useimmat muut sokerimassat. Jos käytät valmistamiseen muuta massaa, voit jäädyttää koristeen pakastimessa ennen muotista irrottamista. Linkin takaa löydät silikonimuotin, joka on kooltaan vastaava kuin tässä käytetty (ei kuitenkaan täysin sama, sillä omani pitkän aikaa sitten hankittu).

Kun viimeistelet koristeita jauheväreillä, massan sävy kannattaa valita valmiiksi lähelle haluttua lopullista sävymaailmaa. Kaikki jauhevärit eivät ole peittäviä ja näin saat voimakkaamman sävyn aikaiseksi. Siksi kultaisen pinnan alla on keltainen massa.

Varaa koristeelle vuorokausi kuivatusaikaa!

Tarvikkeet:
iso ristimuotti
silikoninen ristimuottisetti
auringonkeltaista vaniljamassaa
elintarvikeliimaa tai sokerikuorrutetta
cocktailtikku
kultaista jauheväriä
sivellin


Kauli vaniljamassa parin millimetrin paksuiseksi levyksi. (Paksuuden on oltava sellainen, että cocktailtikku mahtuu kulkemaan massan sisällä ilman, että pinta menee puhki.) Ota ristimuotilla kuvio.

Painele vaniljamassaa silikonimuotin koloon. Käännä muotti ympäri ja irrota kuvio venyttämällä muottia.

Liimaa pienempi ristikuvio toisen päälle syötävän liiman tai sokerikuorrutteen avulla. Kasta cocktailtikun kärki liimaan ja työnnä se ristin alaosasta sisään. Anna koristeen kuivua seuraavaan päivään.

Viimeistele risti tupsuttelemalla siveltimellä pintaan kultaista jauheväriä. Työnnä koriste tikun avulla pystyyn kakun päälle.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin kesäarvontaNordic Waren kullanhohtoinen Jubilee Loaf -vuoka edustaa uusinta muotoilua ja on yksi Kinuskikissan Toivepuodin tähtituotteista. Osallistu Toivepuodin kesäarvontaan ja voit voittaa vuoan itsellesi.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat