Ystäväni Norkku tutustutti minut riisirullailuun, jonka idea ja pääraaka-aine, ohut riisipaperi, on vietnamilaista alkuperää. Tätä herkkua voi kuitenkin soveltaa kotoisemmillakin täytteillä. Rullien sisälle voi kääräistä oikeastaan mitä tahansa suolaisia (miksei makeitakin!) makusuosikkeja ja niiden yhdistelmiä.

Riisirullailussa ihastutti sen sosiaalinen luonne – seurustelun ja herkuttelun yhdistäminen. Rullailu itsessään on jo ohjelmanumero. Se toimii loistavasti sen kokoisella seurueella, jossa kaikki mahtuvat saman pöydän ääreen. Täytteitä voidaan valmistaa yhdessä tai jokainen voi tuoda jotain tullessaan nyyttäriperiaatteella. Täytteet kootaan pöytään ja tästä valikoimasta jokainen tekee omat rullansa. Rullat tehdään yksitellen ja nautitaan samantien. On mielenkiintoista kokeilla erilaisia yhdistelmiä ja kaverinkin suosikkeja. Tekemisen ja seurustelun lomassa ei tule syötyä itseään niin helposti (tai ainakaan niin nopeasti!) ähkyyn.

Riisipaperia saa aasialaisista ruokakaupoista, nykyään myös isommista marketeista.

HUOM! Tästä ohjeesta löytyy uusi, päivitetty versio reseptistä vietnamilaiset kevätrullat.