14.02.2014   20 kommenttia Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat,  Muut suolapalat,  Pizzat, voileivät, iltapalat,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Reissupatongit


reissupatongit

Vielä löytyy 6,5 vuoden ahkeran leivontabloggaamisen jälkeen perusleivonnaisia, joita en ole tullut blogiin päivittäneeksi. Vielä kummallisempaa on, että edellinen patongin leipomiseni tapahtui kouluaikana, vaikka patongit ovat hyvin vaivattomia tehdä, helpompia kuin sämpylät. Elämässäni on ollut siis patongin kokoinen aukko, joka on nyt täytetty.

Hiihtolomaa vietetään näihin aikoihin eri puolilla Suomea. Silloin saatetaan reissata pitkiäkin matkoja tai viettää talvisia päiviä lähiseuduilla retkeillen ja urheillen. Niin tai näin, ruokaisat patongit ovat kelpo eväs!

Patongit lohi-katkaraputäytteellä

Rouheinen patonkitaikina:
2 ½ dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
6 dl rouheisia sämpyläjauhoja

Täyte:
margariinia
1 ruukku jääsalaattia
n. 200 g Chipsters kirjolohipyöryköitä
200 g Chipsters rapuchiliaiolia
1 punainen suippopaprika
kurkkua


Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää suola ja öljy. Sekoita joukkoon sämpyläjauhot desilitra kerrallaan. Jatka sekoittamista kädellä vaivaamalla, kun taikina muuttuu paksummaksi.

reissupatongit-vaihe

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.

Kumoa jauhotetulle pöydälle ja jaa kolmeen osaan. Leivo jokaisesta palasta pitkä tanko.

reissupatongit-vaihe-2 reissupatongit-vaihe-3

Laita tangot pellille leivinpaperin päälle ja vedä terävällä veitsellä pintaan vinot viillot. Anna kohota vielä 20 – 30 minuuttia.

reissupatongit-vaihe-4

Sivele pinta huoneenlämpöisellä vedellä. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Jäähdytä liinalla peittämättä, jotta pinta säilyy rapeana.

reissupatongit-vaihe-5

Leikkaa patongit täyttämistä varten 2 – 3 palaan ja halkaise palat kahteen osaan. Levitä molemmille puoliskoille margariinia. Laita toiselle leivälle salaatinlehtiä. Leikkaa kirjolohipyörykät kahtia ja asettele puolikkaita salaatinlehtien päälle.

reissupatongit-vaihe-6

Lusikoi päälle rapuchiliaiolia. Leikkaa paprikasta ja kurkusta viipaleita ja lisää aiolin päälle. Laita kanneksi toinen leipäpuolikas. Kääri patongit leivinpaperin tai muun paperin sisään, jotta leivät pysyvät kasassa.

reissupatongit-vaihe-2-2

Yhteistyössä Chipsters

chipsters

Avainsanat:
RapuRetkieväs

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
4 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat