Näissä muffinsseissa kokeilin teiltä Kinuskeilta saamaani innovatiivista ajatusta käyttää punajuurisosetta Red Velvet -taikinan maustamiseen ja ennen kaikkea värjäämiseen. Viimeksi mainittu tavoite täyttyi ja väri oli täydellisen tumman pinkki. Liekö punajuuren määrä ollut turhan suuri tai kenties se olisi vaatinut huomattavasti tuhdimman suklaan maun rinnalleen, sillä minun makunystyräni eivät kuitenkaan lämmenneet taikinan maulle. Korvasin kokeilussani velvet-pohjan piimän 500 grammalla punajuurta. Jätänpä siis ainakin toistaiseksi pallon punajuuri-velvetin jatkokehittelystä teille. 🙂 Alla taikina Red Velvet -kakkupohjaohjeen mukaan.
Ps. Voit tehdä taikinan myös suklaamuffinssien ohjeella (daimin voi jättää pois tai korvata jollain toisella suklaalla). Tuorejuustotäyte oli mielestäni onnistunut ylläri ja erityisen ihastunut olin kuorrutteeseen!
Vera: tuossa johdannossa kerronkin, että näissä muffineissa käytetty taikina oli punajuurella ”terästetty”, joten ero rakenteessa voi johtua siitä. Lisäksi kakkupohjan reseptiäkin on matkan varrella muutettu. Ei kannata pelästyä, vaikka taikina olisikin löysä. 🙂