02.12.2018   6 kommenttia Kategoria: Suolaiset piirakat,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Rapusalaattipiirakka


Kaupallinen yhteistyö Hyvä Apajan kanssa.

Salaattipiirakan idea on hyödyntää voileipäkakuista tuttuja elementtejä nopeammin ja kevyemmin. Piirakassa pohja muodostuu täysjyväpaahtoleivästä ja päällä on reilusti rapsuvaa salaattia. Maun kulmakivenä on rapuchiliaioli, yksi suosikeistani Hyvä Apajan laadukkaasta tuoteperheestä. Valitettavasti sitä ei ole kaikissa ruokakaupoissa saatavilla, mutta esittäkää toiveita kauppiaille! Kartoitin oman alueeni kauppoja ja isommista en sitä löytänyt, mutta pieni lähikauppani yllätti positiivisesti. On siis kauppiaasta kiinni.

Muita mausteita ei ”tuoresten” lisäksi tarvita. Makea ja tulinen pelaavat herkullisesti yhteen ja siksi valitsin aiolin kaveriksi mangoa ja hauskoja pikkuchilejä, jotka eivät ole liian tulisia. Tämä kokonaisuus valloitti vieraani. Toivottavasti samoin käy teille!

Rapuvoileipäpiirakka

Pohja:
320 g täysjyväpaahtoleipää
¾ dl maitoa

Täyte:
2 ½ prk Hyvä Apaja Rapuchiliaiolia
100 g jääsalaattia
1 pieni suippopaprika
½ mangoa
½ rs salaattisekoitusta
150 g Hyvä Apaja kylmäsavulohiviipaleita
60 g sweety drop chilejä *)

*) Myydään isoissa marketeissa (ainakin Citymarket) lasipurkissa sekä S-Marketin ”kokoa oma salaatti” -pisteissä.


Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja tasoita neliskanttisiksi paloiksi. Asettele leipäviipaleet tiiviisti vierekkäin ison tarjoilulautasen (halkaisija 30 cm) päälle. Kostuta maidolla.

Levitä leiville 2 purkillista rapuchiliaiolia (säästä loput aiolista nokareiksi pinnalle). Revi jääsalaatinlehdet pienemmiksi. Leikkaa suippopaprika renkaiksi. Kuori mango ja leikkaa siitä ohuita viipaleita. Asettele aiolin päälle jääsalaattia ja salaattisekoitusta ja salaatin lomaan paprikarenkaita ja mangoviipaleita. Taita kylmäsavulohiviipale pituussuunnassa kaksinkerroin ja kieritä rullaksi. Laita lohiruusuja sinne tänne salaattipedin päälle. Viimeistele nokareilla rapuchiliaiolia sekä sweety drop chileillä.


Yhteistyössä Hyvä Apaja

Avainsanat:
Rapu

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
11 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat